Λάρισα: Πώς θα εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι της Β’ ΔΟΥ που καταστράφηκε ολοσχερώς

Λάρισα: Πώς θα εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι της Β’ ΔΟΥ που καταστράφηκε ολοσχερώς

858
SHARE

Μετά την ολοσχερή καταστροφή του κτιρίου που στέγαζε τη Β΄ΔΟΥ Λάρισας, λόγω πυρκαγιάς που προκλήθηκε τα ξημερώματα της 03.03.2018, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) εξέδωσε ανακοίνωση με την οποίαα ενημερώνει το κοινό για τα ακόλουθα:
«Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας εργάζονται εντατικά, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε την Δευτέρα 12/03/2018 να έχουν αποκατασταθεί οι βασικές λειτουργίες της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας, και η υπηρεσία να λειτουργήσει υποδεχόμενη κοινό, στον 2ο όροφο του κτιρίου που σήμερα στεγάζει την Α΄ΔΟΥ Λάρισας, επί της οδού Χατζημιχάλη 81, στην περιοχή της Φιλιππούπολης.

Για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που υπάγονται στην αρμοδιότητα της Β’ ΔΟΥ Λάρισας, την εβδομάδα 05.03.2018 – 09.03.2018, δεν θα είναι εφικτή η παροχή των ακόλουθων υπηρεσιών:

– Επιστροφές – Συμψηφισμοί.
– Παραλαβή των κάθε είδους δηλώσεων.
– Αιτήσεις για την χορήγηση των κάθε είδους πιστοποιητικών

Για την εβδομάδα αυτή θα λειτουργήσει γραφείο Μητρώου της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας, στα γραφεία του Μητρώου της Α΄ ΔΟΥ Λάρισας, για εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις μεταβολών του μητρώου.

Λοιπές υπηρεσίες όπως η χορήγηση Αποδεικτικού Φορολογικές Ενημερότητας, η θέση και άρση ακινησίας οχημάτων, χορήγηση ΑΦΜ και κλειδαρίθμων, θα παρέχονται από τα αρμόδια τμήματα της Α΄ ΔΟΥ Λάρισας και για πολίτες και επιχειρήσεις αρμοδιότητας της Α΄ ΔΟΥ Λάρισας.

Από Δευτέρα 05/03/2018 θα λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου της οδού Χατζημιχάλη, γραφείο πληροφοριών για θέματα αρμοδιότητας της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας.
Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν ανακοινώσεις για ειδικότερα προβλήματα που ενδεχομένως ανακύψουν λόγω της καταστροφής του αρχείου της Β΄ ΔΟΥ Λάρισας».

Και η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ καταλήγει: «Παρακαλούμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που υπάγονται στην Β΄ ΔΟΥ Λάρισας για την κατανόηση τους και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση εξυπηρέτηση όλων των επειγουσών περιπτώσεων και την όσο το δυνατόν συντομότερη ομαλοποίηση της λειτουργίας των υπηρεσιών μας».

LEAVE A REPLY