Thursday , 18 April 2024

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας-“Τσουχτερά” πρόστιμα για τους παραβάτες

Του Γ.Κατσιάνη

Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα θα βρεθούν όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν φροντίσουν να καταβάλλουν μέχρι σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου τα τέλη κυκλοφορίας για το 2023.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, σε περίπτωση που κάποιος δεν πληρώσει έγκαιρα τα τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο που θα πληρώσει είναι ισόποσο με τα τέλη, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.

Στην περίπτωση όπου κάποιος είναι κάτοχος επιβατικού οχήματος ή φορτηγού ή λεωφορείου, θα πληρώσει πρόστιμο το 50% του ποσού των τελών ενώ το ελάχιστο πρόστιμο είναι 30 ευρώ για κάποιον που έχει τέλη κυκλοφορίας ως και 30 ευρώ.

Ωστόσο, ακόμα πιο «τσουχτερά» είναι τα πρόστιμα για όσους θα μετακινήσουν το όχημά τους ενώ το έχουν θέσει ψηφιακά σε ακινησία.

«Όχημα για το οποίο έχει δηλωθεί ακινησία, εάν εντοπιστεί στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργούνται από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα και από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, είτε να κυκλοφορεί είτε να φέρει πινακίδες αριθμού κυκλοφορίας, αίρεται αυτοδικαίως η ακινησία και επιβάλλονται από την ΑΑΔΕ, πέραν των τελών κυκλοφορίας και του προστίμου μη καταβολής αυτών που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, και διοικητικό πρόστιμο ίσο με 10.000 ευρώ», τονίζεται μεταξύ άλλων σε σχετική οδηγία της ΑΑΔΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *