ΛΑΕ: Καλεί στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την Τετάρτη (14/11)

ΛΑΕ: Καλεί στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα την Τετάρτη (14/11)

478
SHARE

Την κινητοποίηση των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα αλλά και κλάδων του Ιδιωτικού Τομέα που απεργούν στις 14 Νοεμβρίου στηρίζει η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) και καλεί στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.

«Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι στενάζουν κάτω από το βάρος των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών. Η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει διακηρύσσοντας το τέλος των μνημονίων, ενώ οι μνημονιακοί νόμοι και η λιτότητα εξακολουθούν να ισχύουν και να οδηγούν στην εξαθλίωση τη συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού». επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΛΑΕ Α’ Θεσσαλονίκης και προσθέτει:

«Οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι και η οποιαδήποτε αύξηση του κατώτερου μισθού έχει παραπεμφθεί στους ”ειδικούς”. Οι συντάξεις ήδη έχουν περικοπεί κατά 50% και η κυβέρνηση μοιράζει υποσχέσεις για μη περικοπή (προσωρινά της προσωπικής διαφοράς).
Οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και συνοδεύονται και με διώξεις κατά των αγωνιστών.
Οι αυξήσεις των φόρων συνεχίζονται και το κόστος ζωής μέσω της φορολογίας αυξάνεται συνεχώς.
Οι ιδιωτικοποιήσεις των Δημόσιων Οργανισμών και η εκχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας ακόμα και των αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο, παίρνουν τον χαρακτήρα γενικής λεηλασίας.
Η μοναδική απάντηση σε αυτή την εκτεταμένη καταστροφή είναι οι αγώνες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας, γενικότερα ολόκληρου του ελληνικού λαού».

Η Λαϊκή Ενότητα «καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, ώστε η 14η Νοεμβρίου να αποτελέσει την αφετηρία για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές».

Η προσυγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι στη συμβολή των οδών Φιλίππου & Αγν. Στρατιώτου στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης.

LEAVE A REPLY