ΛΑΕ: Νέα στοιχεία για τα 10.119 ακίνητα που περνούν στο Υπερταμείο –...

ΛΑΕ: Νέα στοιχεία για τα 10.119 ακίνητα που περνούν στο Υπερταμείο – “Σούζυ και ψεύδεσαι και τρως”

589
SHARE

Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση της μεταφοράς 10.119 ακινήτων στο Υπερταμείο φέρνει σήμερα με ανακοίνωσή της ο ΛΑΕ (Λαϊκή Ενότητα), υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών ψεύδεται όταν λέει ότι πρόκειται για μια πρώτη λίστα, που θα περάσει από επεξεργασία, διότι εδώ και έναν χρόνο το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκροτήσει τη σχετική ομάδα εντοπισμού και επεξεργασίας αυτών των ακινήτων.

Στην εν λόγω λίστα περιλαμβάνονται- σημειωτέον – και 62 ακίνητα στη Βεργίνα!! (στη φωτό το Μουσείο της Βεργίνας)

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΛΑΕ:

“Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι αντιδράσεις της Λαϊκής Ενότητας και φορέων όπως ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κτλ., οι καθ ύλην αρμόδιοι κυβερνητικοί, υπάλληλοι των δανειστών, προσπαθούν να πείσουν ότι δεν καταλάβαμε καλά, ότι δεν ερμηνεύονται έτσι οι νόμοι κτλ., αλλά επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, εκτίθενται όλο και περισσότερο.

Ένα βασικό τους επιχείρημα, είναι ότι αυτή είναι μια πρώτη λίστα των ακινήτων, και ότι κάποιοι – δε λένε ποιοι- θα επεξεργαστούν τα στοιχεία των ακινήτων, και μετά θα αποφασίσουν ποια θα μεταφερθούν στην ΕΕΣΥΠ.

«Και ψεύδεσαι, και τρως», έλεγε στη γνωστή κωμωδία η Ρένα Βλαχοπούλου.

Μόνον που εδώ δεν πρόκειται για κωμωδία, αλλά για τραγωδία.

Διότι, με Υπουργική Απόφαση, δημοσιευμένη στο ΦΕΚ 1997/9-6-2017,ο Υπ. Οικονομικών κ. Τσακαλώτος, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον Ιούνιο του 2017, αποφάσισε ότι:

«Συγκροτούμε στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (Γ.Γ.Δ.Π.) του Υπουργείου Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) Ομάδα Εργασίας για τον εντοπισμό στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας (ΜΑΠ) της Γ.Γ.Δ.Π. ακινήτων, που πληρούν κριτήρια τα οποία τα καθιστούν κατάλληλα για αξιοποίηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 196, παρ. 6 του ν.4389/2016 (Α΄ 94), όπως ισχύει, και ορίζουμε τα μέλη της ως εξής…».

Πριν ένα χρόνο λοιπόν, είχαν συγκροτήσει τη σχετική ομάδα εντοπισμού και επεξεργασίας αυτών των ακινήτων, η οποία μάλιστα ήταν και πολυάριθμη, αφού αποτελούνταν από 39 μέλη,μεταξύ των οποίων υπήρχαν υπηρεσιακά στελέχη, αλλά κυρίως στελέχη των γραφείων των Υπουργών, ΟΛΩΝ των Υπουργείων.

Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας, με βάση το ΦΕΚ 1997/2017, είχε οριστεί ο Ειδικός Σύμβουλος στο Γραφείο της τότε Γενικής Γραμματέως της Γ.Γ.Δ.Π.

Ας μην προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν, τόσο ξεδιάντροπα λοιπόν, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Και Ομάδα Επεξεργασίας συγκρότησαν, και επεξεργασία έγινε. Απλώς, ευελπιστούσαν, ότι οι «ιθαγενείς» αυτής της χώρας, θα φάνε κι άλλο κουτόχορτο, αλλά δεν τους πέρασε.

Το Γραφείο Τύπου

Υ.Γ. Στο σημείο Δ. του επίμαχου ΦΕΚ, δίνονται και λεπτομερείς οδηγίες για το πώς θα επεξεργαστεί η Ομάδα Εργασίας τα ακίνητα ενδιαφέροντος του Υπουργείου, και τα στοιχεία αναζήτησής τους. Αντιγράφουμε από το ΦΕΚ:

«Ως προς το επίπεδο ωριμότητας του ακινήτου, μπορούν
να αναζητούνται στοιχεία που αφορούν τους τίτλους ιδιοκτησίας, πολεοδομικά στοιχεία, αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές δεσμεύσεις, πράξεις χαρακτηρισμού δασαρχείου, υπάρχον ΚΑΕΚ, ύπαρξη καθορισμού αιγιαλού, κατοχή από άλλους, ιδιοκτησιακές αμφισβητήσεις. Για από τα στοιχεία που περιγράφονται ανωτέρω και δεν είναι καταχωρημένα στο Μ.Α.Π., εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον για συγκεκριμένα ακίνητα, καθώς επίσης και για στοιχεία τα οποία προσδιορίζουν το δημόσιο ή ιδιωτικό σκοπό του ακινήτου, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Υπουργείου, θα απευθύνει αίτημα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου του για ηλεκτρονική συμπλήρωση του Μητρώου ή για παροχή στοιχείων από το φυσικό αρχείο που τηρείται στην Υπηρεσία».

 

LEAVE A REPLY