Λαφαζάνης – Στρατούλης στη συγκέντρωση των συνταξιούχων Θεσσαλονίκης στο ΣτΕ

Λαφαζάνης – Στρατούλης στη συγκέντρωση των συνταξιούχων Θεσσαλονίκης στο ΣτΕ

415
SHARE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), στην Αθήνα, πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του σωματείου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση».
Η συγκέντρωση έγινε διότι συζητιόταν στην επιτροπή συμμόρφωσης το αίτημα του σωματείου να αναγκαστούν ο ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΠ να εφαρμόσουν τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ, με τις οποίες κηρύχτηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές συντάξεων τους με του νόμους 4051 και 4093 του 2011.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης και το μέλος της ΠΓ και πρώην Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης, οι οποίοι εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα του συλλόγου συνταξιούχων Θεσσαλονίκης «Η Συσπείρωση».
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε: «Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει για όλους τους συνταξιούχους τις δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν παράνομες τις μνημονιακές μειώσεις των συντάξεων και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Επίσης, να τους επιστρέψει όλα τα παρανόμως παρακρατηθέντα από τις συντάξεις τους.
Πρέπει επιτέλους να μπει ένα οριστικό τέλος στις μειώσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων και εφ’ άπαξ παροχών και για τους παλιούς και για τους νέους συνταξιούχους και ν’ αρχίσει η αποκατάσταση των μειωμένων μέχρι και 50% συντάξεων τα χρόνια των μνημονίων, ξεκινώντας από τους χαμηλοσυνταξιούχους.
Οι συνταξιούχοι ένα μόνο δρόμο έχουν για να δικαιωθούν, τη συνέχιση των ενωτικών και μαζικών αγώνων τους για την υπεράσπισή και αναβάθμιση των συντάξεων τους και για την ανατροπή του μνημονιακού καθεστώτος και των πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν».

LEAVE A REPLY