Λιμάνι Καβάλας: Εγκρίθηκε έργο 300.000 ευρώ

Λιμάνι Καβάλας: Εγκρίθηκε έργο 300.000 ευρώ

814
SHARE

Αμιγώς επιβατικό και τουριστικό θα είναι προσεχώς το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας, καθώς εγκρίθηκε και σύντομα θα υλοποιηθεί έργο επέκτασης κρηπιδωμάτων και προσήνεμου μώλου στην περιοχή της ιχθυόσκαλας για τα επαγγελματικά σκάφη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας, με την αριθ. 135833/14-12-2018 απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2018 του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του έργου:«ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΗΝΕΜΟΥ ΜΟΛΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΑ Η/Μ, ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ”.

Με την υλοποίηση του παραπάνω έργου, θα επιτευχθεί η αποσυμφόρηση του κεντρικού λιμένα Καβάλας, με τον ελλιμενισμό των επαγγελματικών σκαφών κοντά στο χώρο που εξυπηρετούνται (ιχθυόσκαλα), με τις υποδομές που χρειάζονται (ύδρευση, ηλεκτρικό ρεύμα, ασφάλεια, χερσαίο χώρο εξυπηρέτησης) και η μετατροπή του κεντρικού λιμένα Καβάλας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», σε αμιγώς επιβατικό και τουριστικό λιμένα, με τη δημιουργία νέων θέσεων ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών. Το παραπάνω έργο εντάσσεται στον συνολικό επιχειρησιακό και στρατηγικό σχεδιασμό της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του λιμενικού συστήματος Καβάλας.

LEAVE A REPLY