“Λουκέτο” σε τρεις ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης και μετακίνηση 100 εφοριακών, σχεδιάζει η...

“Λουκέτο” σε τρεις ΔΟΥ της Θεσσαλονίκης και μετακίνηση 100 εφοριακών, σχεδιάζει η ΑΑΔΕ

3599
SHARE

Την κατάργηση τριών ΔΟΥ στο νομό Θεσσαλονίκης και την μετακίνηση 100 εφοριακών υπαλλήλων σε άλλες οικονομικές υπηρεσίες, σχεδιάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής, Μιχάλης Κούπκας, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του σωματείου εφοριακών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής που πραγματοποιήθηκε  σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κούπκας, η μετακίνηση του 10% των εφοριακών σε άλλες περιφερειακές υπηρεσίες, θα έχει επίπτωση στην αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων από τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ.

“Είναι αξιοπερίεργο γιατί δρομολογείται η μείωση του προσωπικού όταν έξι στους 10 επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν ενώ ο στόχος φέτος είναι να πραγματοποιηθούν συνολικά 70.000 έλεγχοι”, σημείωσε ο κ. Κούπκας.

Ωστόσο, το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει νέα συνάντηση των εφοριακών με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινή τομή στα αιτήματα του κλάδου, δεδομένου ότι παραμένει στο τραπέζι η πρόσληψη νέου προσωπικού.

Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της φορολογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτμερίδης, δήλωσε ότι στο “μικροσκόπιο” της ΑΑΔΕ βρίσκεται η αναβάθμιση των οικονομικών υπηρεσιών με εξοικονόμηση πόρων και μεταφορά του προσωπικού σε άλλες εφορίες.

“Δεν μπορεί να υπάρχει μία εφορία σε κάθε περιοχή, όταν σε έξι χρόνια, ο αριθμός των ΔΟΥ από τις 288 μειώθηκε στις 125”, σημείωσε ενώ αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Μαδρίτης, η οποία διαθέτει μόλις μία εφορία.

LEAVE A REPLY