«Λύση που δεν αφήνει πληγές στο σώμα της Ελλάδας», χαρακτηρίζει τη Συμφωνία...

«Λύση που δεν αφήνει πληγές στο σώμα της Ελλάδας», χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Ν. Μέρτζος

650
SHARE

Την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «ένας επώδυνος συμβιβασμός», ο οποίος ωστόσο «δεν αφήνει ανοικτές πληγές στο σώμα της Ελλάδος», εκφράζει ο πρώην πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ), Νίκος Μέρτζος.

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Μέρτζος υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως η συγκεκριμένη συμφωνία «κλείνει πολλές (πληγές), εξοικονομεί πολύτιμο κεφάλαιο για άλλα πολύ σοβαρότερα μέτωπα, διασφαλίζει τη ρευστή βαλκανική ενδοχώρα μας…αναβαθμίζει κατακόρυφα τη γεωπολιτική αξία της Ελλάδας. Κλειδί η Θεσσαλονίκη».

Ειδικότερα, για το θέμα της γλώσσας, ο γνωστός δημοσιογράφος ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει επίσημα «μακεδονική γλώσσα από το έτος 1977 στο πλαίσιο του ΟΗΕ» και σημειώνει πως το σύνταγμα της ΠΓΔΜ «δέχεται έμμεσα ότι ο λεγόμενος ‘μακεδονικός’ λαός είναι πολυεθνικός: Σλάβοι  ‘Μακεδόνες’, Αλβανοί, Βλάχοι, Βούλγαροι, Σέρβοι, Ρομά, Βόσνιοι και Τούρκοι».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μέρτζος διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, το διάστημα 2006-2015.

LEAVE A REPLY