Λ. Κυρίζογλου: “Η κυβέρνηση παραβιάζει το σύνταγμα ζητώντας τα αποθεματικά των ΟΤΑ”

Λ. Κυρίζογλου: “Η κυβέρνηση παραβιάζει το σύνταγμα ζητώντας τα αποθεματικά των ΟΤΑ”

416
SHARE

Για παραβίαση του συντάγματος από πλευράς κυβερνήσεως κάνει λόγο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, αναφερόμενος στο αίτημα του υπουργείου οικονομικών για μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Κυρίζογλου με παρέμβαση του στην εκπομπή AGENDA της Ημέρας στον τηλεοπτικό σταθμό europeone και συνομιλώντας με τον δημοσιογράφο Γιώργο Νεοχωρίτη ανέφερε σχετικά με το θέμα της παραχώρησης των αποθεματικών των Δήμων στην ΤτΕ μετά από αίτημα του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη στις 25 Ιανουαρίου 2019, ημέρα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο: “η κυβέρνηση λέει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, ωραία αφού βγήκαμε από τα μνημόνια τι ζόρι τραβάτε ρε παιδιά και πιέζετε του δήμους μέχρι τις 21-22 Φεβρουαρίου δηλαδή σε 30 ημέρες από τη δημιουργία του ΦΕΚ να ανοίξουμε λογαριασμό στην ΤτΕ και να πάμε τα χρήματα εκεί, τι στιγμή κατά την οποία οι δήμοι έχουν και διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και αυτό παραβιάζει το Σύνταγμα”.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας αρνείται την παραχώρηση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων και για το θέμα αυτό μετά από πρόταση της, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την ερχόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.

LEAVE A REPLY