Λ.Κυρίζογλου με απλά μαθηματικά: “Εάν στηθούν τετραπλές κάλπες θα χρειαστούν μέρες για...

Λ.Κυρίζογλου με απλά μαθηματικά: “Εάν στηθούν τετραπλές κάλπες θα χρειαστούν μέρες για να ψηφίσει ο κόσμος”

610
SHARE

“Τους είπα να προσέξουν πάρα πολύ, θα διασυρθούμε ως χώρα στο εσωτερικό και θα εξευτελιστεί η διαδικασία των εκλογών και θα υποβαθμιστεί και διεθνώς”, δήλωσε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, αναφερόμενος ακόμη μια φορά στις πολλαπλές εκκλήσεις που έχει κάνει στην κυβέρνηση να εξετάσει ξανά το θέμα του στησίματος τεσσάρων διαφορετικών καλπών την ίδια ημέρα της 26ης Μαϊου.

Ο κ. Κυρίζογλου χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά προσπάθησε να αποδείξει το αδύνατο της διαδικασίας τονίζοντας προς την κυβέρνηση “πρέπει να καταλάβουν ότι χρειάζονται 10 έως 12 λεπτά για τον πιο νοήμονα και γρήγορο ψηφοφόρο για να ψηφίσει τέσσερις φορές στο ίδιο εκλογικό τμήμα, σε τέσσερις διαφορετικές κάλπες. Κατά συνέπεια εάν είναι 300 οι δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους κάνοντας τον πολλαπλασιασμό, θα χρειαστούν 3.600 λεπτά. Εάν αυτό το διαιρέσουμε με το 60 που είναι τα λεπτά μιας ώρας, θα χρειαστούν μέρες για να ψηφίσει ο κόσμος”.
Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος η ΠΕΔ ΚΜ έχει καταθέσει πρόταση “να γίνει χωριστή εκλογή αυτοδιοικητική στις 19 Μαϊου και ο δεύτερος γύρος που δεν έχει σταυρό, να συμπέσει, όπου χρειαστεί δεύτερος γύρος στους δήμους και τις περιφέρειες, με τις ευρωεκλογές”. Έτσι όπως παρασταστικά ανέφερε ο Λάζαρος Κυρύζογλου ” σηκώνεις το καπάκι να φύγει ο ατμός για να μην χυθεί το γάλα”.

LEAVE A REPLY