Μάριο Ντράγκι: Αυτοί είναι οι όροι ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα...

Μάριο Ντράγκι: Αυτοί είναι οι όροι ένταξης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

160
SHARE
Mario Dragi: Aftoi einai oi oroi entaksis twn ellinikwn omologwn sto programma posostikis xalarosis tis EKT

Ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και καθορισμό και των μεσοπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, θέτει ως αναγκαίες προϋποθέσεις για την ένταξη των ελληνικών κρατικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ο πρόεδρος της Μάριο Ντράγκι, χωρίς να μπορεί να δώσει πρόβλεψη για το πότε οι όροι αυτοί θα έχουν ικανοποιηθεί.

«Μπορεί να είμαστε κοντά σε ένταξη της Ελλάδας στο QE, εάν κλείσει σύντομα η αξιολόγηση, μπορεί όμως να πάρει και χρόνο» ήταν η απάντησή του, όπως αναφέρει το Reuters.

Ωστόσο, μίλησε για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς για τη β’ αξιολόγηση.

«Έχουν υπάρξει σημαντικές αλλαγές στην Ελλάδα», τόνισε ο κ. Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, είπε ότι «κολλάει σε τρία πράγματα» και διευκρίνισε: Πρώτον να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% για μακρά χρονική περίοδο. Δεύτερον, στο κλείσιμο του δημοσιονομικού χάσματος και τρίτον σε κάποιες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, μεταξύ των οποίων η αγορά εργασίας, η ενέργεια και η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

LEAVE A REPLY