Μέχρι και στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τσίπρα η Συμφωνία των Πρεσπών-Για “Νέο ελληνικό...

Μέχρι και στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τσίπρα η Συμφωνία των Πρεσπών-Για “Νέο ελληνικό όνειρο” κάνει λόγο ο Κυρ.Μητσοτάκης

384
SHARE

«Χρονιά ελπίδας, αισιοδοξίας, προσδοκίας και δημιουργικότητας» χαρακτηρίζει το 2019 στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προαναγγέλλοντας μεγάλες και αναγκαίες θεσμικές τομές και μεταρρυθμίσεις, όπως η Συνταγματική μεταρρύθμιση, ενώ δίνει έμφαση και στην Συμφωνία των Πρεσπών, μαζί με προεκλογική προτροπή στους πολίτες να βάλουν τη δική τους «σφραγίδα».

Για την Συνταγματική μεταρρύθμιση αναφέρει πως θα εκκινήσει το 2019 και «θα δώσει ανάσες και χώρο στη δημοκρατία και στη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά. Θα δώσει ευρύτερα δημοκρατικά δικαιώματα στον λαό, και θα αφαιρέσει προνόμια από τους επαγγελματίες της εξουσίας. Όπως το σκανδαλώδες προνόμιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών που συνεπάγεται ασυλία για κείνους που βαρύνονται με σκάνδαλα και ατασθαλίες».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το νέο έτος θα προχωρήσει επίσης ο «εξορθολογισμός των σχέσεων Εκκλησίας και κράτους», επίσης «το 2019 το 2019 θα είναι η χρονιά της μεγάλης αναβάθμισης του διεθνούς κύρους και του διεθνούς ρόλου της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό και στο διεθνές στερέωμα. Ως δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή. Στην προσπάθεια αυτή, σημαντικό βήμα είναι η συμφωνία των Πρεσπών, που θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, κλείνοντας έναν άγονο τριακονταετή κύκλο αδράνειας που κόστισε πολύ στην πατρίδα μας. Με τη κύρωση της Συμφωνίας η Ελλάδα προστατεύει επιτέλους τη μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά και την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον ηγετικό της ρόλο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

Παράλληλα προαναγγέλλει ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας και της Παιδείας και προσθέγτει ότι «προχωράμε στην οριστική προστασία της πρώτης κατοικίας με την ενίσχυση των δανειοληπτών ώστε να μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Ενισχύουμε όμως παράλληλα και τους ασθενέστερους δίχως ιδιοκτησία, με επίδομα ενοικίου, ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγη».

«Το 2019 θα είναι η χρονιά της αναγέννησης της πατρίδας μας. Και με τη δική σας σφραγίδα, η αναγέννηση αυτή θα είναι οριστική. Η Ελλάδα θα προχωρήσει μπροστά. Δε θα ξαναγυρίσει πίσω στις μαύρες μέρες των μνημονίων και της λιτότητας. Με σιγουριά και αισιοδοξία, με αγώνα και αποφασιστικότητα θα κλείσουμε οριστικά το δρόμο όσους επιθυμούν τη παλινόρθωση της κυριαρχίας των βαρόνων της διαπλοκής και της διαφθοράς. Εύχομαι από καρδιάς, το 2019 να είναι η χρονιά της τόλμης, της αισιοδοξίας και της μεγάλης ανάκαμψης για τη πατρίδα μας. Και θα είναι. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες», καταλήγει το μήνυμα.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Είναι η ώρα να χτίσουμε μαζί το νέο ελληνικό όνειρο»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο δικό του πρωτοχρονιάτικο μήνυμα τονίζει ότι «στον χρόνο που πέρασε, πολλοί είδαν τη ζωή τους να γίνεται χειρότερη κι όλοι βιώσαμε νέες χαμένες ευκαιρίες και διαψεύσεις. Πολλοί συμπολίτες μας έχασαν άδικα τη ζωή τους από την ανικανότητα του κράτους. Οι φόροι εξακολουθούν να πνίγουν τους Έλληνες και η ανομία γεμίζει με ανασφάλεια την καθημερινότητά τους. Ψέματα και τεχνητοί διχασμοί δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή»..    

Όλα αυτά, προσθέτει ο πρόεδρος της ΝΔ, «πρέπει να μείνουν πίσω μας. Είναι καιρός να συναντηθούμε ξανά με την αλήθεια και την πρόοδο. Να προχωρήσουμε μπροστά. Γεφυρώνοντας ρήγματα που προκάλεσε η κρίση και βάθυνε η φτηνή δημαγωγία. Και με την σκέψη μας πάντα στους πιο αδύναμους. Στους νέους και σε όσους νιώθουν μακρινή την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή.

Οι Έλληνες αξίζουμε ένα καλύτερο κράτος. Αξίζουμε επίσης μια έντιμη και ειλικρινή διακυβέρνηση. Και μια πολιτική ζωή με αλήθεια και με διαφάνεια. Η χώρα δεν αντέχει άλλους διχασμούς. Ούτε άλλη πόλωση. Χρειάζεται ενότητα, αλληλεγγύη και σχέδιο για το αύριο.

Γνωρίζω ότι για τους πολλούς η καθημερινότητα είναι αγώνας. Και ότι η σκληρή πραγματικότητα δεν θα αλλάξει με λόγια που οι περισσότεροι, άλλωστε, δεν τα πιστεύουν πια.

Αυτό που ακούω σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι το ίδιο: Είναι η ώρα να χτίσουμε μαζί το νέο ελληνικό όνειρο. Να ανακαλύψουμε και πάλι τις αξίες της ατομικής, αλλά και της συλλογικής προκοπής. Του φιλότιμου και της πραγματικής αλληλεγγύης.

Να φτιάξουμε μια Ελλάδα με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μια σύγχρονη, περήφανη χώρα. Με ασφάλεια και ευημερία για όλους. Με πολίτες που δεν θα περιμένουν το τέλος κάθε χρονιάς για να πάρουν ένα μικρό επίδομα από τα χρήματα που τους έχει ήδη πάρει στο πολλαπλάσιο το κράτος.

Το γύρισμα του χρόνου μας οδηγεί και σε ένα γύρισμα της ιστορίας μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, ξεκίνημα ελπίδας.

Καλή χρονιά.

Το 2019 θα πάμε μπροστά. Το αξίζουμε και το μπορούμε».

LEAVE A REPLY