Saturday , 20 April 2024

Μέχρι τέλος του έτους παρατείνεται η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

«Ανάσα» σε χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους αναμένεται να δώσει η πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας να παρατείνει μέχρι τέλος του έτους την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών που αφορούσαν στην πρώτη περίοδο της καραντίνας και για τις οποίες είχε δοθεί παράταση πληρωμής μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.

«Εδώ και ένα χρόνο στηρίξαμε και στηρίζουμε τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση της πανδημίας και του εγκλεισμού που βιώνουμε όλοι. Και τα μέτρα τα οποία λαμβάνουμε, αναπροσαρμόζονται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και τις ανάγκες που αυτή δημιουργεί», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης και εξήγγειλε παράλληλα ένα ειδικό πλαίσιο για την αποπληρωμή των οφειλών αυτών, που θα θεσμοθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση.

«Ορίζουμε ένα ειδικό πλαίσιο αποπληρωμής αυτών των οφειλών με επιλογή μεταξύ 24 άτοκων δόσεων ή 48 δόσεων με επιτόκιο 2,5% και έναρξη καταβολής των δόσεων από 1.1.2022. Με αυτό το σχήμα ευθυγραμμιζόμαστε και με τις ρυθμίσεις φορολογικών οφειλών στις οποίες προχωρά το Υπουργείου Οικονομικών, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προστασίας για επιχειρήσεις και φυσικά για τους εργαζόμενους τους. Διότι κερδισμένοι βγαίνουν εμμέσως πλην σαφώς και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *