Μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών...

Μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουλίου η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

753
SHARE

Νέα παράταση μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουλίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών  δηλώσεων, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του thesseconomy.gr (https://thesseconomy.gr/wp-admin/post.php?post=16408&action=edit)

Ο λόγος είναι ότι περισσότεροι από 600.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμα φορολογική δήλωση, τρεις μόλις ημέρες πριν να εκπνεύσει η προθεσμία της Πέμπτης 26 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας, με επιστολή του προς την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου ζήτησε να παραταθεί η σχετική προθεσμία ως την Τρίτη 31 Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και ως τις 10 Αυγούστου για τα νομικά πρόσωπα.

«Θεωρώ ότι θα δοθεί και άλλη παράταση διότι είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι δεν έχουν τακτοποιήσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις», δήλωσε ο φοροτεχνικός, Θεόδωρος Σιώζιος.

Σε περίπτωση  που  καταθέσουν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις τους, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο που κυμαίνεται από 100 ως και 500 ευρώ.

Φορολογικά μέτρα για τους πυρόπληκτους

Επιπλέον, παράταση έως το τέλος Σεπτεμβρίου των δηλώσεων των φορολογούμενων στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ του 2018, καθώς και παράταση έξι μηνών στην καταβολή βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων χρεών περιλαμβάνονται στα μέτρα που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

LEAVE A REPLY