Μέχρι τις 14 Ιουλίου(;) παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Μέχρι τις 14 Ιουλίου(;) παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

6566
SHARE
Yp. Oikonomikon: Kamia paratasi gia tin ypovoli forologikon diloseon

Μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουλίου αναμένεται να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία λήγει αύριο, Παρασκευή 30 Ιουνίου.

Το γεγονός ότι υπολείπονται να υποβληθούν ακόμα στο Taxisnet περισσότερο από 1,5 εκατομμύριο φορολογικές δηλώσεις (σε σύνολο 6,5 εκατ.), ωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση των φοροτεχνικών για ολιγοήμερη παράταση στη σχετική προθεσμία.

«Το τελευταίο δεκαήμερο, η προσέλευση των φορολογουμένων στα λογιστικά γραφεία αυξήθηκε, επιβεβαιώνοντας για πολλοστή φορά τον κανόνα ότι συνηθίζουμε να  διεκπεραιώνουμε τις υποχρεώσεις μας, την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο φοροτεχνικός, Κώστας Ραγκαβής.

Παρά την διαφαινόμενη παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, παραμένει σε ισχύ η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Να σημειωθεί ότι από το σύνολο των 5 εκατ. δηλώσεων που έχουν εκκαθαριστεί μέχρι σήμερα, το 45% είναι μηδενικές, το 40% χρεωστικές, με μέσο όρο φόρου τα 1.016 ευρώ και το 15% πιστωτικές, με την μέση επιστροφή φόρου να ανέρχεται στα 340 ευρώ.

LEAVE A REPLY