Μέχρι τον Μάϊο ο νέος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων...

Μέχρι τον Μάϊο ο νέος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

398
SHARE

Την επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη και Μελίτη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιχείρησης, Μανώλης Παναγιωτάκης.

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια εκδήλωσης της Πανελλήνιας Παραγωγών Ηλεκτρικής Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΠΟΣΠΗΕΦ), η νέα φάση του διαγωνισμού αναμένεται να γίνει μέχρι τα τέλη Μαΐου.

«Εκτιμούμε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουν εγκριθεί τα πιστοποιητικά διαθεσιμότητας ισχύος από την Ε.Ε., θα έχει λυθεί το πρόβλημα τροφοδοσίας με λιγνίτη της Μελίτης και θα έχουν αποτυπωθεί τα αποτελέσματα από την αποχώρηση προσωπικού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

Επιπλέον, ο κ. Παναγιωτάκης υπογράμμισε πως «η ΔΕΗ δεν είναι προβληματική επιχείρηση», καθώς  όπως σημείωσε, «φέτος θα κάνει επενδύσεις 700 εκατ. ευρώ, έχει μειώσει το δανεισμό της κατά ένα δισ. ευρώ και έχει καταβάλλει φόρους ενάμισι δισ. ευρώ».

Τέλος, επισήμανε πως η ΔΕΗ μετατρέπεται σε πράσινη επιχείρηση, η οποία «μέχρι το 2022 θα παράγει 600 MW και ως το 2030 η παραγωγή από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ) θα φτάσει τα 2 GW, δηλαδή 15πλάσια πράσινη ενέργεια απ’ ότι παράγει σήμερα.     

LEAVE A REPLY