Μέχρι 15 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων από νέους ανέργους για νέο πρόγραμμα...

Μέχρι 15 Ιουνίου η υποβολή αιτήσεων από νέους ανέργους για νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ

2533
SHARE
ΕΣΠΑ: Έρχεται νέο πρόγραμμα για τον τουρισμό ύψους 120 εκατ. ευρώ

Τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε θέματα logistics και εξαγωγικού εμπορίου έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι μάλιστα μέσω δυο δράσεων του ΕΣΠΑ μπορούν να λάβουν και μια μικρή αποζημίωση.

Τις δυο αυτές δράσεις έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως συνδικαιούχος. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις:

  1. «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18-24 ετών στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Logistics»
  2. «Δράσεις κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης για άνεργους νέους 18 -24 ετών στον τομέα του εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής»

Στο πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω δράσεων είναι σε εξέλιξη η υποβολή του Β΄ κύκλου αιτήσεων των ωφελουμένων.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 120  ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση.

Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης είναι 5 ευρώ, και για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης 3 ευρώ.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 – 24 ετών, που πληρούν τους όρους που περιγράφονται στην πρόσκληση.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας  & Θράκης.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, που  γίνεται ηλεκτρονικά στο www.sbbe-edu.gr, θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου 2017

LEAVE A REPLY