«Μήλον της έριδος» το πέρασμα της «Σοφίας» στο δήμο Θεσσαλονίκης

«Μήλον της έριδος» το πέρασμα της «Σοφίας» στο δήμο Θεσσαλονίκης

454
SHARE

Τριβές μεταξύ της διοίκησης και της αντιπολίτευσης του δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και υποψήφιων δημάρχων προκαλούν τα προβλήματα που προκάλεσε το πρόσφατο κύμα κακοκαιρίας «Σοφία».

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μα ανάρτηση του στο twitter συγχαίρει τους υπαλλήλους του δήμου για την προσπάθεια να κατέβαλλαν να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους και καταγγέλλει όσους επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή ότι «δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους δρόμους από τους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια, γιατί ‘τυφλώνονται’ από αντιπολιτευτικό μένος».

Από την πλευρά της, η δημοτική παράταξη «Εντάξει» κατηγορεί τη διοίκηση του δήμου ότι «δύο χρόνια μετά τις…παγωμένες αλατιέρες, η κατάσταση δε βελτιώθηκε», σημειώνοντας πως «μπορεί οι βασικές οδικές αρτηρίες να κρατήθηκαν καθαρές, όμως οι δρόμοι στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης ήταν απροσπέλαστοι».

«Βολές» υποψηφίων δημάρχων

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος αν και εξάρει την προσπάθεια των υπαλλήλων του δήμου στην Καθαριότητα και την Πολιτική Προστασία για να κρατήσουν ανοιχτές τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης, τονίζει πως «ο δήμος λειτούργησε μερικώς και ανεπιτυχώς», στηλιτεύοντας παράλληλα τον ΟΑΣΘ για το γεγονός ότι «δεν έβγαλε τα λεωφορεία για να εξυπηρετήσουν τους συμπολίτες μας».

«Νεκρή πόλη» χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «άνευ όρων παράδοση της πόλης στο έλεος του χιονιά».

Για «έλλειμμα διοίκησης στην πόλη», κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας πως «η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας με χιονόπτωση μίας ημέρας νεκρώνει».

LEAVE A REPLY