Μήνυση για τα χημικά στο Σύνταγμα από τον ΙΣΑ-ΕΛ.ΑΣ:”Οργανωμένες ομάδες προκάλεσαν τα...

Μήνυση για τα χημικά στο Σύνταγμα από τον ΙΣΑ-ΕΛ.ΑΣ:”Οργανωμένες ομάδες προκάλεσαν τα επεισόδια”-Ούτε λέξη όμως για τα χημικά στους διαδηλωτές…

611
SHARE

Οργανωμένες ομάδες, που επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ και με άλλα επικίνδυνα αντικείμενα και με σκοπό να εισβάλλουν στην Βουλή, προκάλεσαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η Αστυνομία υποστηρίζει πως από την πλευρά της “λειτούργησε βάσει οργανωμένου σχεδίου, που είχε σκοπό να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη και εφάρμοσε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας”.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ομάδες ατόμων «επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του Κοινοβουλίου».

Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων, σύμφωνα πάντοτε με την ανακοίνωση, “είναι το γεγονός ότι τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών” και “σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων”.

Για τα χημικά που δέχτηκαν οι διαδηλωτές ωστόσο κααι που είχαν ως αποτέλεσμα τη διάλυση του Συλλαλητηρίου, δεν υπάρχει ούτε κουβέντα βέβαια στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Μήνυση για τα χημικά από τον ΙΣΑ

O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, πάντως, εξέφρασε την αγανάκτησή του για την ρίψη χημικών ουσιών με επιβλαβείς ουσίες, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει άμεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέλεξαν τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό αυτό μέσο καταστολής, που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ιδιάιτερα την υγεία και τη ζωή παιδιών και ηλικιωμένων.

LEAVE A REPLY