Friday , 19 April 2024

Μαγιορκίνης: Έρχονται μέτρα (αλλά όχι lockdown) στις “κόκκινες περιοχές” – Ίσως κλείσουν κέντρα διασκέδασης

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν αποφάσεις, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα των μέτρων που υπάρχουν στις «κόκκινες» περιοχές, όπως Θεσσαλία, Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, όπου ο αριθμός κρουσμάτων έχει αρχίσει και αυξάνεται, ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Ειδικών Γκίκας Μαγιορκίνης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για λουκέτο στα νυχτερινάκέντρα διασκέδασης.

“Αν το σύστημα Υγείας φτάσει στα όριά του, τότε θα μπορούσαν να μπουν κάποια μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ίσως να κλείσουν τελείως τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στις “κόκκινες” περιοχές για κάποιο χρονικό διάστημα”, τόνισε σχετικάο κ.Μαγιορκίνης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, διευκρινίζοντας, πάντως ότι στα μέτρα αυτά δεν συμπεριλαμβάνεται το lockdown.

“Το βασικό στοιχείο που έχουμε στο μυαλό μας σε όποια μέτρα συζητούνται είναι ότι η εκρίζωση του ιού έχει πρακτικά μηδενιστεί. Δεν πρόκειται να φύγει ο ιός και αργά ή γρήγορα θα έρθουμε σε επαφή μαζί του. Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος”, περόσθεσε και συνέχισε: “Όποια μέτρα σκεφτόμαστε πρέπει να είναι βιώσιμα και σε βάθος χρόνου. Το μόνο βιώσιμο μέτρο είναι ο εμβολιασμός. Ακόμα και μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης να χρειαστεί να παρθούν θα είναι μόνο σε ακραίες συνθήκες και σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *