Μαθήματα κοινωνικής προσφοράς και ανθρωπισμού από γνωστό γιατρό της Θεσσαλονίκης

Μαθήματα κοινωνικής προσφοράς και ανθρωπισμού από γνωστό γιατρό της Θεσσαλονίκης

1620
SHARE

Κυκλοφορεί με ένα παλιό PEUGEOT 106, παρέχει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε εκατοντάδες συνανθρώπους του και στηρίζει οικονομικά δεκάδες οικογένειες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Ο λόγος για τον διδάκτωρ Ιατρικής Χειρουργικής του πανεπιστημίου της Μπολόνια και ειδικό ακτινολόγο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Γιάννη Βαλερή, ο οποίος αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα κοινωνικής προσφοράς και ανθρωπισμού.

«Δεν με ενδιαφέρουν τα πλούτη, με ενδιαφέρει να προσφέρω όσο μπορώ στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη», συνηθίζει να λέει.

Η ίδρυση και λειτουργία κοινωνικού ιατρείου και παντοπωλείου στο Φιλαδέλφειο του δήμου Βόλβης καθώς και η προσφορά δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στις ποδοσφαιρικές ομάδες της περιοχής, αποτελούν μέρος μόνο της έντονης κοινωνικής δράσης που έχει αναπτύξει, εδώ και χρόνια, ο κ. Βαλερής.

«Με δικά του έξοδα, εγκατέστησε κλιματιστικά μηχανήματα στην εκκλησία του χωριού, μέσα σε 48 ώρες», δήλωσε κάτοικος της Μεγάλης Βόλβης.

Και υποψήφιος δήμαρχος;

Η αγάπη του κ. Βαλερή για τον τόπο του και το ενδιαφέρον για τα κοινά, τον οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσει το δήμο Βόλβης, στις εκλογές του 2019.

«Πιστεύω πως ο δήμος έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, τις οποίες μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος των κατοίκων του», τόνισε ο κ. Βαλερής.

Όσον αφορά τα στελέχη που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο του, έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές ώστε να στελεχωθεί με πρόσωπα που θα έχουν διάθεση για προσφορά στον τόπο τους.

«Θεωρώ πως ο δήμαρχος δεν θα πρέπει να λογοδοτεί στο τάδε ή στο δείνα κόμμα αλλά απερίσπαστα να επιτελεί το έργο του, με γνώμονα την τοπική κοινωνία», σημείωσε.

LEAVE A REPLY