Μακεδονικά προϊόντα στα… λόγια- Χωρίς κατοχύρωση στις διεθνείς αγορές τα ελληνικά προϊόντα!

Μακεδονικά προϊόντα στα… λόγια- Χωρίς κατοχύρωση στις διεθνείς αγορές τα ελληνικά προϊόντα!

1418
SHARE

Απογοητευτική έως ανύπαρκτη είναι η κατοχύρωση -στις διεθνείς αγορές- του ονόματος «Μακεδονία» και παραγώγων του που χρησιμοποιείται σε εμπορικά σήματα και επωνυμίες ελληνικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, αυτή τη στιγμή οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κατοχυρώσει μόλις 64 εμπορικά σήματα στο εσωτερικό της χώρας, 10 σήματα έχουν κατοχυρωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και… κανένα διεθνώς. Αντίθετα, από την πλευρά της ΠΓΔΜ έχουν κατοχυρωθεί στην αγορά της γείτονος 137 σήματα με τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του, κανένα δεν έχει κατοχυρωθεί στην ΕΕ ενώ δύο σήματα έχουν κατοχυρωθεί στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές.

Από το «βήμα» του 6ου Export Summit που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τον ΣΕΒΕ, ο κ. Πιτσιόρλας ανακοίνωσε την ανάληψη -εντός των επόμενων ημερών- πρωτοβουλίας από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την «πραγματική κατοχύρωση» των εμπορικών σημάτων που περιλαμβάνουν τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά σε προϊόντα ή επωνυμίες ελληνικών εταιριών κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Το υπουργείο, είπε ο κ. Πιτσιόρλας, αναμένεται να ενημερώσει άμεσα τα Επιμελητήρια και τους επιχειρηματικούς συνδέσμους σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την κατοχύρωση τόσο των εμπορικών σημάτων όσο και των προϊόντων ονομασίας προέλευσης.

LEAVE A REPLY