Μανώλης Σφακιανάκης: «Όλα τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν για το διαδίκτυο...

Μανώλης Σφακιανάκης: «Όλα τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν για το διαδίκτυο από την ηλικία των 4 ετών»

3054
SHARE

Επικίνδυνες διαστάσεις λαμβάνει στη χώρα μας το φαινόμενο του εθισμού των νέων στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), ένας στους επτά έφηβους εμφανίζει συμπτώματα εξάρτησης από τη χρήση του διαδικτύου ενώ περισσότεροι από τους μισούς εφήβους περνούν κατά μέσο όρο τουλάχιστον πέντε ώρες την ημέρα μπροστά σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή (Η/Υ, κινητό τηλέφωνο).

«Δυστυχώς, είμαστε ηλεκτρονικά αναλφάβητοι καθώς ο μέγιστος χρόνος που θα πρέπει να περνάει ένα παιδί μπροστά στον υπολογιστή του, δεν πρέπει να ξεπερνά την μιάμιση ώρα την ημέρα», δήλωσε ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSI), Μανώλης Σφακιανάκης, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης για το ηλεκτρονικό έγκλημα που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σφακιανάκης χαρακτήρισε τον εθισμό στο διαδίκτυο, «χειρότερο από τον αλκοολισμό» και κάλεσε τους γονείς να βρίσκονται κοντά στα παιδιά τους.

«Όλα τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν για το διαδίκτυο από την ηλικία των 4 ετών, διότι με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να προφυλαχθούν έγκαιρα από την κακή του χρήση», σημείωσε ο κ. Σφακιανάκης.

Η δράση υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία iDialogue και την υποστήριξη της WIND.

LEAVE A REPLY