Μασούτης: “Πράσινο φως” από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της αθηναϊκής...

Μασούτης: “Πράσινο φως” από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την εξαγορά της αθηναϊκής αλυσίδας “Προμηθευτική”

856
SHARE

“Πράσινο φως” για την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου  της εταιρείας “Προμηθευτική Τροφίμων Ανώνυμος Εταιρεία” από την εταιρεία “Διαμαντής Μασούτης  Ανώνυμη Εταιρεία – Σούπερ Μάρκετ”, με την επιβολή όρων και προϋποθέσεων (διορθωτικών μέτρων), έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, εγκρίθηκε ομόφωνα η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση, βάσει της οποίας η εταιρεία “Διαμαντής Μασούτης Ανώνυμη Εταιρεία – Σούπερ Μάρκετ” αποκτά τον αποκλειστικό έλεγχο επί της εταιρείας “Προμηθευτική Τροφίμων Ανώνυμος Εταιρεία” μέσω της εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της.

Η έγκριση έγινε υπό όρους και προϋποθέσεις (διορθωτικά μέτρα), στη βάση δέσμευσης την οποία η “Διαμαντής Μασούτης Ανώνυμη Εταιρεία – Σούπερ Μάρκετ” ανέλαβε έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για την εκποίηση ενός καταστήματος της Προμηθευτικής στη Χώρα της Άνδρου.

Σύμφωνα πάντα με την Επιτροπή, “κατά την αξιολόγηση των επιπτώσεων της εξεταζόμενης συγκέντρωσης στην εκεί τοπική αγορά, ανέκυψαν θέματα δημιουργίας ή ενίσχυσης δεσπόζουσας θέσης, δεδομένου ιδίως τον πολύ υψηλού μεριδίου της νέας οντότητας στη συγκεκριμένη τοπική αγορά, ενώ οι εναπομένουσες ανταγωνιστικές πιέσεις δεν Θα έχουν την απαιτούμενη ένταση για να μπορούν να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά τη νέα οντότητα που θα προκύψει από την υπό κρίση συγκέντρωση”.

Η Προμηθευτική διαθέτει συνολικά 59  καταστήματα (56 στην Αθήνα και τρία στην Άνδρο) και ο τζίρος της ανέρχεται σε 116 εκατ. ευρώ (χρήση Ιούνιος 2016-Ιούνιος 2017). Η εξαγορά της αποτελεί τη δυναμική απάντηση της «Μασούτης» στις ανυπόσπαστες φήμες των περασμένων μηνών περί εξαγοράς της ιδίας από αθηναϊκές αλυσίδες.

Ο κύκλος εργασιών της Μασούτης  το 2017 διαμορφώθηκε στα 761 εκατ.ευρώ, έναντι 800,5 εκατ.ευρώ το 2016 9μείωση 4,9%), ενώ τα προ φόρων κέρδη παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας τα 23 εκατ.ευρώ, έναντι 36,8 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

LEAVE A REPLY