Ματαιώνεται η Συναυλία – Συλλαλητήριο “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και...

Ματαιώνεται η Συναυλία – Συλλαλητήριο “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

1920
SHARE

Ματαίωση της προγραμματισμένης για τις 8 Σεπτεμβρίου-ημέρα εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ Συναυλίας-Συλλαλητηρίου για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με την ιστορική λαϊκή ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα  ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία.

Στην σχετική ανάρτηση στο facebook οι διοργανωτές αναφέρουν ότι επεδίωκαν η εκδήλωση αυτή “να αποτελέσει άλλο ένα ορόσημο στον μαραθώνιο αγώνα για την προάσπιση της Μακεδονίας, αλλά και της Δημοκρατίας και της Ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου, συνεχίστηκε στις 4 Φλεβάρη στην Αθήνα, στα συλλαλητήρια στις 15 πόλεις της Μακεδονίας, στα προστέθηκαν άλλες 9 ανά την Ελλάδα και το τσουνάμι συλλαλητηρίων από πόλη σε πόλη αμέσως μετά. Όμως, σήμερα, λίγες ημέρες πριν τα εγκαίνια της ΔΕΘ; η αγωνία πολλών συμπατριωτών για την πιθανή αποσυσπείρωση και διάσπαση του αγώνα, η προβοκατόρικη δράση και κινητικότητα ακροδεξιών και εθνομηδενιστικών ομάδων και η πρόθεση για κατασκευή εντυπώσεων και ευθυνών από την κυβερνητική προπαγάνδα και τα μέσα που την υπηρετούν, μας αναγκάζει να ματαιώσουμε την Συναυλία-Συλλαλητήριο.

Θα είμαστε στη ΔΕΘ και καλούμε όλους να προσέλθουν ειρηνικά, κρατώντας σφιχτά εκείνο που με κάθε τρόπο προσπαθούν να διασπάσουν, το όπλο που προσπαθούν να μας αφαιρέσουν, την Ενότητα.

Ό,τι, δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο στα Συλλαλητήρια ανά την Ελλάδα, οφείλουμε να το φυλάξουμε πάση θυσία ως Μακεδόνες. Οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως Έλληνες πατριώτες.

Ο αγώνας όλων μας συνεχίζεται ως τη δικαίωση”.

Σε δηλώσεις του στο thesseconomy.gr, ιδρυτικό μέλος του Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία ανέφερε ότι ματαιώνεται η Συναυλία-Συλλαλητήριο, αλλά η διαμαρτυρία παραμένει, με ειρηνική συγκέντρωση του κόσμου την ίδια ημέρα στο ύψος του αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώστε να μην κινδυνεύσει από τα ΜΑΤ που θα είναι παραταγμένα γύρω από τη ΔΕΘ.

1 COMMENT

  1. Μ’ ἄλλα λόγια, δέν μᾶς βγαίνουν τά κουκιά καί γιά νά μήν γίνουμε ρεζίλι μένουμε σπίτια μας!!

LEAVE A REPLY