Μείωση της φορολογίας ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από τον Κ....

Μείωση της φορολογίας ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης από τον Κ. Μητσοτάκη

578
SHARE

Την ανάγκη ριζικής αλλαγής της φορολογίας εισοδήματος επεσήμανε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος  του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και α΄ αντιπρόεδρος της  Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος, προκειμένου να προστατευθεί η υγιής επιχειρηματικότητα, να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ επέδωσε υπόμνημα στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη και έχει σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς της πόλης, ενόψει της παρουσίας του στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος ο πρόεδρος του ΒΕΘ στην κατάσταση που επικρατεί στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα της πόλης έκανε μνεία στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς σε αναστολή εργασιών οδηγήθηκαν 339 βιοτεχνίες ενώ έναρξη πραγματοποίησαν μόλις 186 επιχειρήσεις. 

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου του τρέχοντος έτους, 1,9 επιχειρήσεις, κατά μέσο όρο, την ημέρα αποχαιρέτησαν τον επιχειρηματικό στίβο, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. 

«Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό σχέδιο, σύνεση, συναίνεση και συνεργασία. Τα κεφάλαια που χρειάζεται η ελληνική οικονομία, η ανάσα που χρειάζεται η αγορά, οι θέσεις εργασίας και οι ευκαιρίες που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία, δεν θα προκύψουν από κάποιο θαύμα. Προϋποθέτουν γενναίες αποφάσεις, τολμηρά μέτρα και μεταρρυθμίσεις, που θα υλοποιηθούν με συνέπεια» σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

LEAVE A REPLY