Μεγάλη αύξηση επισκεπτών τις απόκριες στην Ημαθία-Στα όρια τους οι τουριστικές υποδομές

Μεγάλη αύξηση επισκεπτών τις απόκριες στην Ημαθία-Στα όρια τους οι τουριστικές υποδομές

420
SHARE

Η μεγάλη αύξηση της τουριστικής κίνησης στο Νομό Ημαθίας την αποκριάτικη περίοδο αποτυπώθηκε και φέτος με μια αύξηση του ποσοστού επισκεψιμότητας της τάξης του 20% με 30%.
Όπως δήλωσε στο europeone ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας Δημήτρης Μάντσιος “η τουριστική στην Ημαθία την περίοδο της αποκριάς ήταν γενικώς αυξημένη και η δυναμική της έχει να κάνει με τους επισκέπτες και όχι τις διανυκτερεύσεις, οι οποίες ήταν και παραμένον σταθερά αυξημένες και έχουν πιάσει ταβάνι, έχει επέλθει κορεσμός τα τελευταία χρόνια. Εκείνο που κάνει τη μεγάλη διαφορά είναι οι ημερήσιοι επισκέπτες στην Ημαθία, κυρίως στην πόλη της Νάουσας λόγω του ιδιαιτέρου κλίματος που έχει δημιουργηθεί και την καλλιέργεια που έχει γίνει μέσω του δήμου για τη προβολή του εθίμου της αποκριάς στη πόλη, αλλά και των ευχαριστημένων επισκεπτών που θέλουν να ξαναζήσουν αυτό το κλίμα”.
Ο κύριος Μάντσιος παρά τα θετικά αποτελέσματα της αποκριάτικης τουριστικής κίνησης στην Ημαθία, στάθηκε στο σημείο της εξάντλησης της δυναμικής της περιοχής η οποία έχει φτάσει στα όρια της πλέον λόγω του μεγάλου αριθμού επισκεπτών, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε “θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια η μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας έχει φτάσει στα όρια τη δυναμική της περιοχής” αναφερόμενος στις υποδομές κυρίως που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ποιοτικά επιπλέον επισκέπτες και προσθέτοντας “η δυναμική μπορεί να ενισχυθεί με σωστό συντονισμό και έργα”.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας για το κλίμα εξωστρέφειας που αρχίζει να δημιουργείται όσων αφορά το τουριστικό προϊόν της περιοχής. “Αρχίζει να φαίνεται η εξωστρεφής κατάσταση του τουρισμού στη περιοχή μετά από πολύ δουλεία που έγινε. Εδώ και τρία χρόνια υπάρχουν επισκέπτες από το εξωτερικό καταγεγραμμένοι, λίγοι στο αριθμό, από όλη την Ευρώπη που βρέθηκαν στην Ημαθία για να παρακολουθήσουν ένα επταήμερο σεμινάριο την περίοδο της αποκριάς, από την πρώτη έως τη δεύτερη Κυριακή, με αντικείμενο την παράδοση, την γαστρονομία, τον πολιτισμό και την ανταλλαγή πολιτιστικών δράσεων. Παράλληλα βοηθάει και το πρόγραμμα Erasmus που φιλοξένησε Ιταλούς και Ισπανούς φοιτητές αυτή τη περίοδο για να γίνουν κοινωνοί του δρώμενου. Άρα ενισχύεται η εξωστρέφεια της περιοχής” υπογράμμισε ο κ.Μάντσιος. 

LEAVE A REPLY