Μεγάλη αύξηση των ξένων επισκεπτών στην 33η Διεθνή Έκθεση KOSMIMA

Μεγάλη αύξηση των ξένων επισκεπτών στην 33η Διεθνή Έκθεση KOSMIMA

455
SHARE

Σημαντική αύξηση των ξένων επισκεπτών, η οποία ποσοστιαία ξεπέρασε το 70%, έναντι της αντίστοιχης περσινής διοργάνωσης, κατέγραψε η 33η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού “ΙΜΑKOSMIMA”, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΘ-Helexpo A.E. .

Οι ξένοι επισκέπτες προήλθαν από την Βουλγαρία, Αλβανία, Κύπρο, Τουρκία, Κορέα, Μ. Βρετανία, Ρουμανία και Αφγανιστάν.

Η έκθεση συγκέντρωσε 95 άμεσους και έμμεσους εκθέτες, μεταξύ των οποίων και άμεσες συμμετοχές από τη Γερμανία, την Ινδία και την Τουρκία, ενώ κατά τη διάρκεια της παρουσιάστηκαν όλες οι τελευταίες διεθνείς τάσεις στον χώρο του κοσμήματος.

Οι Ινδοί εκθέτες έλαβαν μέρος στην KOSMIMA, στο πλαίσιο της αυξανόμενης συμμετοχής της Ινδίας στις εκθέσεις της ΔΕΘ-Helexpo, που θα κορυφωθεί στην 84η ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο του 2019, όπου η Ινδία είναι η Τιμώμενη Χώρα. Να σημειωθεί ότι Ινδική συμμετοχή θα υπάρξει και στην 3η Art Thessaloniki, η οποία πραγματοποιείται από τις 22-25 Νοεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το ελληνικό κόσμημα είχε ξεχωριστή θέση στη φετινή διοργάνωση και πέραν των εκθετών, αναδείχθηκε και μέσα από τις δημιουργίες Ελλήνων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στον 29ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα “η κινητική τέχνη”. Τον διαγωνισμό, ο οποίος είχε 25 συμμετοχές σπουδαστών και επαγγελματιών με 27 έργα, διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και η ΔΕΘ-Helexpo.

Το επόμενο μεγάλο διεθνές ραντεβού του κοσμήματος είναι στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αττική, από τις 1-4 Μαρτίου του 2019, στην “32η Ελλήνων Κόσμημα”, η οποία πλέον μετονομάζεται σε Athens International Jewellery Show και διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και από την ΠΟΒΑΚΩ.

LEAVE A REPLY