Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια- Εκκενώνονται χωριά (upd: 19.00)

Μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια- Εκκενώνονται χωριά (upd: 19.00)

515
SHARE

(Νέα ενημέρωση ώρα: 19.00)

Στις φλόγες έχει παραδοθεί πυκνή δασική έκταση στην Εύβοια, κοντά στα Ψαχνά, ενώ ο καπνός έχει φτάσει μέχρι τη Χαλκίδα!

Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν τις 3.30 μετά το μεσημέρι και κατακαίει πεύκα ενώ απειλεί και οικισμούς. Αρχικά εκκενώθηκε το χωριό Κοντεδεσπότι που έχει περίπου 300 κατοίκους, ενώ λίγη αργότερα έγινε το ίδιο και με τον Σταυρό που μαζί με το Κοντοδεσπότι ανήκει στο Δήμο Διρφύων -Μεσσαπίων, καθώς οι άνεμοι είναι ισχυροί έντασης 6 ως 7 μποφόρ. Γύρω στις 7 το απόγευμα αποφασίστηκε η εκκένωση της Ιεράς Μονής Γοργοεπηκόου που βρίσκεται στο Μακρυμάλλι, ενώ προληπτικά θα εκκενωθεί και αυτό το χωριόΔυστυχώς το ένα από τα μέτωπα αυτή την ώρα κινείται προς τα Ψαχνά.

Στις 17.10, σύμφωνα με ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος στο twitter, οι δυνάμεις στην περιοχή ενισχύθηκαν. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 50 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, 4 Ε/Π, 4 Α/Φ & 2 PZL Ωστόσο, οι δυνάμεις αυτές πολλαπλασιάστηκαν και στις 7 μμ επιχειρούσαν 171 πυροσβέστες με 57 οχήματα, 40 άτομα πεζοπόρο, ενώ από αέρος κάνουν ρίψεις νερού πέντε ελικόπτερα, έξι αεροπλάνα τύπου Canadair και δύο ψεκαστικά τύπου PZL

Να σημειωθεί ότι από τις 4.30 μμ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη σε τρία μέτωπα, ενώ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής η φωτιά γύρω στις 5 μμ, κατευθυνόταν προς τα Ψαχνά. Στόχος των δυνάμεων που επιχειρούν είναι να ελέγξουν τη φωτιά πριν σκοτεινιάσει οπότε θα σταματήσουν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

(φωτογραφεία αρχείου)

LEAVE A REPLY