Friday , 29 March 2024

Μεγαλύτερος από την…Περίμετρο της Γης ο “Αυθεντικός Μαραθώνιος” της Αθήνας!! – Κωμικοτραγικό λάθος στην αφίσα

Κάτι παραπάνω από την…Περίμετρο της Γης θα πρέπει να τρέξουν οι δρομείς που θα συμμετέχουν την ερχόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, αν πάρουν τοις μετρητοίς και στα σοβαρά την σχετική επίσημη αφίσα της διοργάνωσης.

Και αυτό διότι στην αφίσα αναγράφεται όχι η σωστή απόσταση των 42,195 χλμ. αλλά 42.195 χλμ., δηλαδή κάτι παραπάνω από την περίμετρο της Γης (40.075 χλμ.).

Ως γνωστόν στην Ελλάδα τα δεκαδικά στοιχεία απεικονίζονται με υποδιαστολή, ενώ τελεία αντί υποδιαστολής χρησιμοποιούν οι Αγγλοσάξωνες. Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη αφίσα θα ήταν μια χαρά, όσον αφορά την αναγραφόμενη απόσταση για τη Βρετανία, αλλά αντιθέτως προκαλεί γέλιο στην Ελλάδα, ιδιαίτερα καθώς ο εν λόγω Μαραθώνιος αποκαλείται “Αυθεντικός”…

Άγνωστο παραμένει αν τα αρμόδια στελέχη για το υλικό προβολής της εκδήλωσης είναι αγγλοσαξωνικής καταγωγής ή απλά ξέχασαν να μετατρέψουν τον αριθμό αντιγράφοντας αγγλόφωνη αφίσα…

Τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας οργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Αττικής, τους Δήμους Αθηναίων και Μαραθώνα και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με μεγάλο Χορηγό την ΟΠΑΠ ΑΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *