Thursday , 25 April 2024

Μειωμένες έως και 15% οι φετινές πωλήσεις κρέατος ενόψει Χριστουγέννων

Μειωμένες κατά 10%-15% είναι οι πωλήσεις κρέατος ενόψει Χριστουγέννων σύμφωνα με τον θεσσαλονικιό πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών, Σάββα Κεσίδη.

Όπως επισημαίνει στο Thesseconomy.gr ο κ.Κεσίδης, υπάρχει μεν αυξημένη κίνηση και αγορές τις τελευταίες ημέρες, με την καταβολή και του Δώρου Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα και άλλων επιδομάτων και συντάξεων αλλά δεν είναι η αναμενόμενη και οι καταναλωτές είναι πιο φειδωλοί φέτος στις αγορές τους. Οι καταναλωτές, πάντως, όπως προσθέτει ο πρόεδρος της Π.Ο.Κ.Κ. απέδειξαν για μια ακόμη χρονιά ότι εμπιστεύονται τα κρεοπωλεία των περιοχών τους.

Πρώτο σε ζήτηση έρχεται παραδοσιακά το χοιρινό, ακολουθούν τα πουλερικά και πιο συγκεκριμένα κοτόπουλα και κοκόρια, ενώ είναι μειωμένη φέτος η ζήτηση για γαλοπούλες λόγω του μεγάλου μεγέθους τους που λόγω κόστους δεν προτιμώνται για τα χριστουγεννιάτικα τραπέζια μικρού αριθμού ατόμων. Την πιο χαμηλή ζήτηση έχει για τα Χριστούγεννα το μοσχαρίσιο κρέας.

Όσον αφορά στις τιμές, η μεγαλύτερη αύξηση – της τάξης του 20% έως 25% – καταγράφεται φέτος στο μοσχαρίσιο κρέας σε σύγκριση με πέρυσι και ακολουθεί το χοιρινό με αύξηση της τάξης του 20%, τα πουλερικά με αυξήσεις 10%-15%, ενώ τη μικρότερη αύξηση τιμής καταγράφει η γαλοπούλα, η οποία δεν ξεπερνά το 5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *