Μειωμένος κατά 8%-12% ο πασχαλινός τζίρος στη Θεσσαλονίκη

Μειωμένος κατά 8%-12% ο πασχαλινός τζίρος στη Θεσσαλονίκη

837
SHARE

«Κάθε πέρυσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα» φαίνεται ότι ισχύει για την αγορά της Θεσσαλονίκης, η οποία και την περίοδο του Πάσχα, κινήθηκε σε πτωτικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Κωστή Χαντζαρίδη, ο τζίρος την πασχαλινή περίοδο, ήταν μειωμένος κατά 8%-12%, σε σχέση με πέρυσι.

«Οι απώλειες ήταν μικρότερες για τα πολυκαταστήματα και μεγαλύτερες για τα καταστήματα του κέντρου, ως είθισται», δήλωσε στο thesseconomy.gr, ο κ. Χαντζαρίδης.

Θετική πορεία στον πασχαλινό τζίρο κατέγραψε η ΕΣΕΕ

Ωστόσο, η εικόνα αυτή είναι αντίθετη με τα στοιχεία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου (ΕΣΕΕ) που κάνουν λόγο για άνοδο 1%-1,2% του πασχαλινού τζίρου στα καταστήματα λιανικής.

«Οι εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της ΕΣΕΕ για τόνωση των πωλήσεων εδράζονται στην ετήσια καταγεγραμμένη αύξηση κατά 0,9% του δείκτη κύκλου εργασιών, αλλά και στις θετικές προοπτικές του τρέχοντος έτους λόγω τουρισμού. Εντούτοις, και επειδή το 2018 αποτελεί ένα έτος καμπής για την ελληνική οικονομία, πρέπει να γίνει σαφές πως η ανοδική πορεία των οικονομικών δεικτών πρέπει να συμβαδίζει με τη βελτίωση της πραγματικής οικονομίας και τη τόνωση του εγχώριου εμπορίου», δήλωσε ο πρόεδρος, Βασίλης Κορκίδης.

LEAVE A REPLY