Μειώνει τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Μειώνει τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας ο Δήμος Θεσσαλονίκης

503
SHARE
Meionei ta teli ilektrofotismou kai kathariotitas o Dimow Thessalonikis

Σε μείωση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας κατά 5% για τα νοικοκυριά και σε μείωση των τελών κοιμητηρίων κατά 15% προχωρά το 2018 ο δήμος Θεσσαλονίκης, ενώ στα ίδια επίπεδα παραμένουν τα τέλη στάθμευσης οχημάτων και τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων.

 Το θέμα των τελών συζητήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δήμου. Η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου ανέφερε ότι επί δημαρχίας Γιάννη Μπουτάρη τα δημοτικά τέλη “μειώθηκαν στους επαγγελματικούς χώρους κατά 33% και τα δημοτικά τέλη στις οικίες κατά 37%”.

Ο επικεφαλής των “Εντάξει”, Σταύρος Καλαφάτης, άσκησε γενική κριτική στη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη υπογραμμίζοντας πως “στο κομμάτι της ανάπτυξης η βαθμολογία είναι μηδέν, ενώ δεν υπάρχει πλάνο στο θέμα λειτουργίας της πόλης”, ενώ για “φοροεισπρακτικά χαράτσια” έκανε λόγο ο Γιάννης Δελής εκ μέρους της “Λαϊκής Συσπείρωσης”.

Μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας των νοικοκυριών θα υπάρξει μια μείωση της τάξης του 5% για τον επόμενο χρόνο. Επομένως, για τις κατοικίες και κοινόχρηστα πολυκατοικιών στην Α’ ζώνη η τιμή ορίζεται σε 1,82 ευρώ ανά τ.μ. από 1,91 που ήταν και στη Β’ ζώνη σε 1,37 ευρώ ανά τ.μ. από 1,44. Για τα φιλανθρωπικά και νοσηλευτικά ιδρύματα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου η τιμή διαμορφώνεται το 2018 σε 0,97 ευρώ ανά τ.μ. από 1,02.

LEAVE A REPLY