Wednesday , 24 April 2024

Μετά την «κανονικότητα» στη ΔΕΘ, ας δούμε το αύριο

Του Κώστα Ιακώβου, Οικονομικού Επόπτη Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (Ε.Ε.Θ.)

Μία δόση «κανονικότητας» λάβαμε με τη φετινή 85η ΔΕΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων μετά από έναν χρόνο απουσίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) ήταν εκεί, στηρίζοντας όχι μόνο τον θεσμό της ΔΕΘ αλλά και τους 53.000 επαγγελματίες-μέλη του.

Στη φετινή διοργάνωση, το ΕΕΘ μίσθωσε το περίπτερο 8 και το μετέτρεψε σε στέγη για 30 μέλη του, επιδοτώντας τα για τον σκοπό αυτό, ακόμη και 100%, στις περιπτώσεις που επρόκειτο για νεοϊδρυθείσα επιχείρηση.  

Την ίδια ώρα, η πανδημία παραμένει και εξακολουθεί να επηρεάζει την ζωή των επαγγελματιών.

Ο λόγος είναι ότι ήρθε σε μία περίοδο κατά την οποία οι ελπίδες είχαν αρχίσει να αναθαρρεύουν για όλους τους τομείς και δυστυχώς έπεσαν πάλι στο κενό.

Τώρα, κάνουμε λόγο για «κανονικότητες» και εκφράζουμε όλοι την επιθυμία να βγούμε από την πανδημία, να ζήσουμε τη ζωή όπως την ξέραμε.

Παρ’ όλα αυτά, θα χρειαστεί να δούμε παραπέρα.

Δεν αρκεί η επιστροφή στην κανονικότητα.

Τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες, τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους, με αφορμή και την πανδημία, είναι πολλά.

Πρόκειται για ζητήματα που έχουν άμεση σχέση με την λειτουργία των επαγγελματιών (φορολογικά, ασφαλιστικά, νομικά) αλλά και θέματα που αφορούν την χρήση των νέων τεχνολογιών στην καθημερινότητα μας.  

Όλα αυτά, καθιστούν επιτακτική ανάγκη την επανεξέταση τους σε νέα βάση.

Ευελπιστούμε ότι η φετινή ΔΕΘ θα αποτελέσει την αφετηρία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τον επαναπροσδιορισμό λειτουργικών ζητημάτων ώστε να ατενίσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *