Friday , 29 March 2024

Μετά το myDATA, “πάγωσε” και το σύστημα υποβολής δηλώσεων Intrastat

Του Γ. Κατσιάνη

Μετά τα προβλήματα που καταγράφηκαν χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyData, σειρά είχε το ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής δηλώσεων Intrastat (https://eurostat.statistics.gr/)

Όπως καταγγέλλουν λογιστές από το πρωί και για τουλάχιστον πέντε ώρες το σύστημα είχε τεθεί εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να μην δηλώνονται οι συναλλαγές του ενδοκοινοτικού εμπορίου.

“Έχουμε λάβει αναφορές πως τις τελευταίες τρεις ημέρες η παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση δεν λειτουργεί, ώστε να μπορέσουν να αποσταλούν οι απαιτούμενες δηλώσεις. Ακόμα και κατά την συγγραφή αυτής της επιστολής, δεν λειτουργεί ούτε η ανωτέρω ηλεκτρονική διεύθυνση, ούτε η ιστοσελίδα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής”,τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματίων (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.).

Μάλιστα, η ομοσπονδία με επιστολή της προς τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Αθανάσιο Θανόπουλο ζητά να παραταθεί η ημερομηνία υποβολής της δήλωσης INTRASTAT Δεκεμβρίου 2022, “έως τουλάχιστον μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *