Thursday , 28 March 2024

Μετ’ εμποδίων η επανεκκίνηση των τρένων- Ομιχλώδες το… τοπίο για το δρομολόγιο του Intercity Αθήνα –Θεσσαλονίκη

Τα προβλήματα που υπήρχαν στα τρένα σε θέματα ασφαλείας, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία, έχουν βγει στην επιφάνεια μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και όπως φαίνεται καθυστερούν την επανεκκίνηση των δρομολογίων. Αυτή την εβδομάδα επρόκειτο να πραγματοποιηθούν περισσότερα δρομολόγια. Εφόσον όμως δεν πληρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις αγνοούνται και οι λεγόμενες δικλείδες ασφαλείας, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί. Ένα ακόμη δρομολόγιο δεν πραγματοποιείται σήμερα. Η γραμμή του Προαστιακού προς Κιάτο δεν θα ξεκινήσει σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο το δρομολόγιο, λόγω προβλημάτων επικοινωνίας μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών.

Γρίφος” το Intercity Αθήνα –Θεσσαλονίκη
Ομιχλώδες παραμένει το … τοπίο όσον αφορά την έναρξη των δρομολογίων του Intercity Αθήνα –Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη-Αθήνα που είναι προγραμματισμένη για την 1η Απριλίου. Ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών Γιάννης Κοκκινάκης τόνισε ότι οι αποφάσεις θα καθυστερήσουν. «Θα το δει ο ΟΣΕ αν είναι να ξεκινήσει 1η Απρίλη το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Θα το δει ο ΟΣΕ μαζί με την Hellenic Train», υποστήριξε. Και αυτό γιατί οι μηχανοδηγοί ζητούν μεταξύ άλλων την αποκατάσταση της επικοινωνίας. «Ένα τμήμα όπως ο ΟΣΕ, είναι 2.500 χιλιόμετρα, είναι αδύνατο να φυλάσσεται ολόκληρο. Και γίνονται προσπάθειες ανάταξης του δικτύου», συμπλήρωσε ο κ. Κοκκινάκης σχετικά με τα περιστατικά δολιοφθορών.

Δοκιμές για το GSMR – νέα κλοπή υλικού
Ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών Γιάννης Κοκκινάκης ανέφερε πως έχουν ήδη γίνει κάποιες δοκιμές για το GSMR και λειτουργεί κανονικά, ωστόσο δεν έχει ληφθεί απόφαση για το ποιά άποψη θα… υπερισχύσει, αυτή του ΟΣΕ ή της ΡΑΣ.
«Σύμφωνα με το χαρτί που έχω στα χέρια μου, είναι από τον ΟΣΕ, από τη διεύθυνση κυκλοφορίας, που έχουν ξεκινήσει από τις 22 του μήνα και γίνονται εργασίες συντήρησης στο τμήμα της ηλεκτρικής έλξης μεταξύ Λιοσίων μέχρι το Κιάτο» σημείωσε. Παράλληλα, ο κεντρικός σταθμάρχης Αθηνών αναφέρθηκε και στα νέα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, με κλοπές καλωδίων. «Δυστυχώς όταν μένει ανενεργό ένα δίκτυο γίνονται πολλές δολιοφθορές. Την 25η Μαρτίου κάποιοι έκλεψαν καλώδια απ΄ το Ζευγολατιό μέχρι το Κιάτο» τόνισε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *