Thursday , 28 March 2024

Με…άρωμα εκλογών οι παροχές της κυβέρνησης προς τους πολίτες

Του Γ. Κατσιάνη

Πλήθος κοινωνικών παροχών και επιδομάτων επιστρατεύει η κυβέρνηση ενόψει εκλογών, προκειμένου να κερδίσει το στοίχημα της ακρίβειας, η οποία αποτελεί και το κύριο ζήτημα που ταλανίζει το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή της κάρτας αγορών (Market Pass), η εκκίνηση της οποίας μετατέθηκε κατά δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Πρόκειται για μια επιδότηση που επιδιώκει να μετριάσει την δυσαρέσκεια των καταναλωτών για το “Καλάθι του νοικοκυριού”, όπως αποτυπώνεται και στην τελευταία δημοσκόπηση της Marc.

Εξάλλου, παραμονές εκλογών και συγκεκριμένα στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να ανοίξουν τα προγράμματα επιδότησης φωτοβολταϊκών συστημάτων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθώς και για ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Επίσης, τον επόμενο μήνα κάνει πρεμιέρα το πρόγραμμα “Κάλυψη” που απευθύνεται σε 3.000 άτομα ηλικίας 25 έως 39 ετών, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, οι οποίοι θα φιλοξενούνται δωρεάν για τρία χρόνια σε διαμερίσματα καθώς το μηνιαίο μίσθωμα θα καταβάλλεται από το κράτος.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες όμως εξυπηρετούν κυρίως προεκλογικές σκοπιμότητες και λιγότερο κοινωνικές ανάγκες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *