Friday , 29 March 2024

Με αποβολή τιμωρήθηκε ο μαθητής του ΕΠΑΛ που πέρυσι επιτέθηκε με ύβρεις σε καθηγήτριά του

Της Σ.Ξανθοπούλου

“Δεν ανεχόμαστε κανένα περιστατικό βίας στα σχολεία και όπου υπάρχουν ευθύνες θα αποδοθούν” επισημαίνει σε δηλώσεις του ο διευθυντής εκπαίδευσης της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης με αφορμή το περιστατικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου και δείχνει έναν μαθητή να φωνάζει και να μιλάει ανάρμοστα στην καθηγήτριά του, με σκοπό να του σβήσει μία απουσία.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Κόπτσης, το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη πριν από ένα χρόνο και σημειώθηκε σε Επαγγελματικό Λύκειο της Θεσσαλονίκης.

Διαβεβαίωσε μάλιστα πως τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής αποβλήθηκε, όπως τον ενημέρωσε ο Διευθυντής του συγκεκριμένου ΕΠΑΛ.

“Στόχος μας ως περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας είναι να κάνουμε το σχολείο πιο υγιές” τόνισε ο κ. Κόπτσης ενώ για το περιστατικό τοποθετήθηκε και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία με ανάρτησή της στο Facebook σημείωσε ότι “περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας. Το βίντεο που αναπαράγεται τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και φέρεται να καταγράφει αδιανόητη συμπεριφορά μαθητή προς καθηγήτρια σχολείου για διαγραφή απουσίας διερευνάται ήδη αρμοδίως ώστε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του. Τέτοια περιστατικά δεν είναι (και δεν μπορεί να είναι) η εικόνα του σχολείου. Στηρίζουμε απαρέγκλιτα τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μας για το σχολείο που τους αξίζει”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *