Με Γιώργο Σαμπάνη το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στις 29 Νοεμβρίου-Με “Μπλε”,...

Με Γιώργο Σαμπάνη το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στις 29 Νοεμβρίου-Με “Μπλε”, Μύρωνα Στρατή κ.α. η αλλαγή του χρόνου

869
SHARE

Ένα φυσικό έλατο, 20 μέτρων, μια φάτνη και το Σπίτι του Άι-Βασίλη (εμβαδού 130 τ.μ.) στην Πλατεία Αριστοτέλους, μπλε ουρανό στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ένα πεφταστέρι απέναντι από τον Λευκό Πύργο και πολλά χρωματιστά λαμπιόνια περιλαμβάνει ο φετινός στολισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης για την περίοδο των εορτών.
Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, με μία μεγάλη γιορτή και συναυλία, με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Γιώργου Σαμπάνη, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα γίνει με το συγκρότημα «Μπλε», τον Σταύρο Μπαϊράμη, τον Μύρωνα Στρατή και την Ελισάβετ Σπανού  και θα πλαισιωθεί – όπως και πέρυσι – από σόου πυροτεχνημάτων με χορηγία του ΕΒΕΘ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από τις 29 Νοεμβρίου 2018 έως τις 6 Ιανουαρίου 2019, θα θέτουν στο επίκεντρό τους τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια, ενώ θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συναυλίες, δράσεις για παιδιά, παραστάσεις και πρωτότυπα διαδραστικά εργαστήρια. Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης και για τη φετινή διοργάνωση παραμένει η προσέλκυση επισκεπτών κάθε ηλικίας στο κέντρο της πόλης, με σημείο αναφοράς την πλατεία Αριστοτέλους, στην προσπάθεια τόνωσης της αγοράς.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, θα παρουσιαστεί πρόγραμμα με τα τοπικά νεανικά μουσικά σχήματα «INJOY», «MY EXCUSE» και «THE GANG».

Όσον αφορά στον εορταστικό διάκοσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης θα είναι ιδιαίτερα εμπλουτισμένος με στολισμό και της οδού Εγνατίας, νέες διακοσμητικές φωτεινές γιρλάντες στην οδό Τσιμισκή, επανατοποθέτηση του φωτιζόμενου ουρανού της πλατείας Αγίας Σοφίας, καθώς και των περσινών ειδικών εγκαταστάσεων, δημιουργία της Ομάδας Εικαστικού Φωτισμού BEFORE LIGHTS:

  • το «Πεφταστέρι» σε μεγάλη κλίμακα που θα τοποθετηθεί στην οδό Φιλικής Εταιρείας με προβολή στο Λευκό Πύργο και
  • η εικαστική παρέμβαση «Κύκλοι», παιχνίδι προοπτικής από φωτεινούς κύκλους στην οδό Μητροπόλεως.

Η συνολική δαπάνη των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα του 2018 ανέρχεται στο ποσό των 84.860€.

 

LEAVE A REPLY