Με… κλασική μουσική ανατρέφονται αγελάδες στο Μακροχώρι Ημαθίας

Με… κλασική μουσική ανατρέφονται αγελάδες στο Μακροχώρι Ημαθίας

590
SHARE

Μια πρωτότυπη μέθοδο εφαρμόζουν σε φάρμα στο Μακροχώρι Ημαθίας οι ιδιοκτήτες, προκειμένου να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην παραγωγή κρέατος.

Χρησιμοποιούν κλασική μουσική για να ηρεμούν τις αγελάδες και να μην παράγουν κρέας με τοξίνες!

“Έχει παρατηρηθεί ότι και σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγικής κατεύθυνσης, οι αποδόσεις και η ποιότητα του γάλακτος ήταν πολύ καλύτερη από ζώα που άκουγαν κλασική μουσική”, δήλωσε ο ιδιοκτήτης της φάρμας, Στέργιος Κουτσιώφτης και επισήμανε πως τρία είναι τα “μυστικά” για την παραγωγή ποιοτικού κρέατος.

“Χρειάζεται να έχουμε ένα σωστό γενετικό υλικό (ράτσα), ένα σωστό σιτηρέσιο και σωστές συνθήκες διαβίωσης, μεταξύ των οποίων είναι και η κλασική μουσική”, τόνισε ο κ. Κουτσιώφτης.

Προκειμένου να δημιουργήσουν ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, οι ιδιοκτήτες της πρωτοποριακής φάρμας απευθύνθηκαν στο ΑΠΘ.

“Το κρέας περιέχει έξι φορές περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα από το συμβατικό μοσχαρίσιο κρέας, τα οποία δεν παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά λαμβάνονται μόνο από τις τροφές”, τόνισε ο κ.Κουτσιώφτης ενώ σημείωσε πως για την παρασκευή της τροφής χρησιμοποιούνται και μυρωδικά της φύσης, όπως ρίγανη και λιναρόσπορο.

Τα προϊόντα της φάρμας διατίθενται σε 9 κεντρικά καταστήματα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και ένα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κρεοπωλείο της Βέροιας.

LEAVE A REPLY