Με συλλαλητήριο και απεργίες «υποδέχονται» τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα στη Λέσβο

Με συλλαλητήριο και απεργίες «υποδέχονται» τον πρωθυπουργό, Αλ. Τσίπρα στη Λέσβο

1141
SHARE

«Θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζονται οι φορείς και οι κάτοικοι της Λέσβου, ενόψει των εργασιών του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Μαΐου στην Μυτιλήνη.

Η κατάργηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου από την 1η Ιουλίου και η αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση του νησιού από το μεγάλο αριθμό μεταναστών, αποτελούν τα κύρια αιτήματα της κινητοποίησης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν εκπρόσωποι του συντονιστικού οργάνου ξεκαθάρισαν πως την προσεχή Πέμπτη το νησί θα νεκρώσει, το συλλαλητήριο και η πορεία θα είναι πολυπληθή ενώ κανένας εκπρόσωπος δεν θα πάρει μέρος στις εργασίες του συνεδρίου.

«Το συντονιστικό των φορέων ζητά τόσο από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, όσο και από τον δήμαρχο Λέσβου να μη δεχτούν να μιλήσουν», τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Βαγγέλης Μυρσινιάς ενώ κάλεσε και τους φορείς από την Χίο αλλά και τη Σάμο να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, Απόστολος Βαλτάς ζήτησε από τον πρωθυπουργό «όταν θα έρθει να φέρει μαζί του τη λύση των προβλημάτων και όχι να κάνουμε για άλλη μια φορά διάλογο συμμετέχοντας στα πάνελ».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς χαρακτήρισε επικοινωνιακό τρικ το αναπτυξιακό συνέδριο ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος ζήτησε «να σεβαστούν επιτέλους όλοι αυτό το νησί για όλα όσα έχει περάσει»

LEAVE A REPLY