Thursday , 28 March 2024

Με τη διοίκηση του ΕΒΕΘ συναντήθηκε ο Χ. Σταϊκούρας

Η διαρκής και γόνιμη συνεργασία μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και του Υπουργείου Οικονομικών αποτέλεσε το θέμα σημερινής (6/9) συνάντησης μεταξύ του προέδρου του ΕΒΕΘ κ. Γιάννη Μασούτη και του Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο κ. Σταϊκούρας συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση.

Το ΕΒΕΘ ήταν ο πρώτος σταθμός του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος σήμερα συναντά παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας.

Από πλευράς του ΕΒΕΘ παραβρέθηκε και ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η συνεργασία ανάμεσα στο ΕΒΕΘ και στο Υπουργείο Οικονομικών απαιτείται να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά, προκειμένου να μπορούν να προωθούνται τα αιτήματα και οι προτάσεις των επιχειρήσεων-μελών του Επιμελητηρίου.

Ο κ. Μασούτης μεταξύ άλλων τόνισε πως «απαιτείται επανεκκίνηση της οικονομίας για να επανέλθουμε σε φάση ανάπτυξης. Αυτό όμως δεν πρέπει να μείνει στα λόγια αλλά να γίνει πράξη. Η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από τη δημιουργία ενός πιο ανταγωνιστικού περιβάλλοντος, που θα είναι φιλικό προς το επιχειρείν και θα προσελκύσει επενδύσεις».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *