Με το ποσό των 14.000 ευρώ θα επιδοτηθούν όσοι καλλιεργητές ενταχθούν στο...

Με το ποσό των 14.000 ευρώ θα επιδοτηθούν όσοι καλλιεργητές ενταχθούν στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων

1413
SHARE

Την ευκαιρία σε χιλιάδες καλλιεργητές γης να ενισχύσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα, δίνει πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ανάπτυξη των μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Πρόκειται για την πρώτη πρόσκληση του υπομέτρου 6.3 η οποία εφαρμόζεται σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες στην επικράτεια της χώρας με πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους, εκτός από κάποιες αστικές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης όπου η αγροτική δραστηριότητα δεν είναι σημαντική.

Δικαιούχοι του προγράμματος, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ είναι οι εγγεγραμμένοι στο μητρώο Αγροτών και Αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως επαγγελματίες γεωργοί (όχι νεοεισερχόμενοι) που δεν έχουν υπερβεί το 61ο έτος της ηλικίας και έχουν υποβάλει δήλωση ολοκληρωμένου συστήματος και διαχείρισης ελέγχου (ΟΣΔΕ) για το έτος 2018.

Το ποσό της ενίσχυσης, το οποίο δεν συνδέεται με συγκεκριμένες δαπάνες, είναι ίσο με 14.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο και καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση, η οποία καταβάλλεται με την ένταξη στο μέτρο είναι το 70% της συνολικής ενίσχυσης.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά το διάστημα 4 Μαρτίου με 15 Μαΐου 2019 μέσω  του  Πληροφοριακού  Συστήματος  Κρατικών  Ενισχύσεων (http://www.ependyseis.gr). 

Αναλυτικότερα στοιχεία για τους όρους, προϋποθέσεις και υποχρεώσεις που διέπουν το μέτρο υπάρχουν στην πρόσκληση του μέτρου η οποία αναρτάται στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις,  www.minagric.gr  και   www.agrotikianaptixi.gr.

LEAVE A REPLY