Με φόντο το όνομα «Μακεδονία» οι επαφές για το Σκοπιανό

Με φόντο το όνομα «Μακεδονία» οι επαφές για το Σκοπιανό

805
SHARE

Με το όνομα «Μακεδονία» να βρίσκεται στο τραπέζι του νέου γύρου της διαπραγμάτευσης στο Σκοπιανό, ξεκινούν σήμερα στη Νέα Υόρκη, οι επαφές του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, με τους πρέσβεις της Ελλάδας και των Σκοπίων, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, αντίστοιχα.

Δίνοντας το στίγμα του κλίματος που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα γύρω από την πολύκροτη, εθνική υπόθεση, ο αμερικανός διπλωμάτης εκτιμά ότι θα υπάρξει μια πιο θετική προσέγγιση από τις δύο πλευρές.

Διπλωματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι παρά τις πιέσεις που ασκούνται από την Ουάσιγκτον για άμεση διευθέτηση του ζητήματος, ενόψει και της θερινής Συνόδου του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, δεν αποκλείουν νέο «πάγωμα» του ζητήματος, τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη.

Την ίδια ώρα, στο εσωτερικό επίπεδο, η πρόταση του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ, Πάνου Καμμένου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δημιουργεί «πονοκέφαλο» στο Μέγαρο Μαξίμου ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στη ΝΔ να διατηρεί ψηλά την πολιτική αντιπαράθεση, παρά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν και πόσοι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου, στο Λευκό Πύργο, παρά το γεγονός ότι η ηγεσία του κόμματος δεν έχει θέσει «απαγορευτικό» στη συμμετοχή.

LEAVE A REPLY