Με χιλιάδες πλαστά δολάρια “πλημμύρισε” την αγορά κύκλωμα παραχαρακτών

Με χιλιάδες πλαστά δολάρια “πλημμύρισε” την αγορά κύκλωμα παραχαρακτών

437
SHARE

Στα “δίχτυα” των διωκτικών αρχών πιάστηκε κύκλωμα παραχαρακτών χαρτονομισμάτων, τα μέλη του οποίου είχαν πλημμυρίσει με πλαστά δολάρια την αγορά της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, τα 10 μέλη της παράνομης οργάνωσης είχαν μετατρέψει αποθήκη σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραχάραξης χαρτονομισμάτων ενώ σε διάστημα 18 μηνών, είχαν διακινήσει στην αγορά 10.000 δολάρια Ηνωμένων Πολιτειών.

“Πρόκειται για άνδρες ηλικίας από 40 ως 64 ετών, τρεις από τους οποίους είχαν την ευθύνη για τη διακίνηση των χαρτονομισμάτων, τέσσερις ήταν υπεύθυνοι για την παραχάραξη και οι υπόλοιποι τρεις χρηματοδοτούνσαν την παράνομη δράση”, δήλωσε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας, υποστράτηγος, Μιλτιάδης Πουρσανίδης.

Μάλιστα, οι δράστες φέρονταν έτοιμοι να διακινήσουν πλαστά χαρτονομίσματα σε Βουλγαρία, ΗΠΑ και Κύπρο.

“Στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε μαρμάρινη επιγραφή ρωμαϊκών χρόνων”, σημείωσε ο προϊστάμενος του γραφείου ενημέρωσης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Πέτρος Τάνος.

LEAVE A REPLY