Μηνιαίο επίδομα 360 ευρώ για ανασφάλιστους υπερήλικες

Μηνιαίο επίδομα 360 ευρώ για ανασφάλιστους υπερήλικες

794
SHARE

Το «πράσινο φως» για την καταβολή μηνιαίου επιδόματος 360 ευρώ σε χιλιάδες ηλικιωμένους πολίτες που δεν μπορούν να λάβουν σύνταξη γήρατος, άναψε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα, η σχετική απόφαση προβλέπει ποσό επιδόματος 360 ευρώ ανασφάλιστων υπερηλίκων σε όσους έχουν 35ετή μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα, το οποίο θα αυξάνεται από το 2022 με ρήτρα ανάπτυξης, ακολουθώντας την αύξηση του ΑΕΠ και τη μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή.  

Οι προϋποθέσεις

Για να λάβουν το συγκεκριμένο επίδομα, οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους, να μην λαμβάνουν ή να μην δικαιούνται να λάβουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή από την Ελλάδα, μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό του μηνιαίου επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων (360 ευρώ), να έχουν ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 4.320 ευρώ ή οικογενειακό έως και 8.640 ευρώ ενώ η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ.

Ωστόσο, στην περίπτωση όπου ο/η σύζυγος λαμβάνει σύνταξη μεγαλύτερη των 360 ευρώ, δεν δικαιούται την χορήγηση του συγκεκριμένου επιδόματος.    

LEAVE A REPLY