Thursday , 28 March 2024

Μηνυτήρια αναφορά για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

Απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου και κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το θέμα. 

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, εξερχόμενος από το γραφείο του Εισαγγελέα, εξήγησε πως κατέθεσε μήνυση για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, καθώς στο κινητό του εντοπίστηκε η παρουσία συνδέσμου που σχετίζεται με το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης Predator και τόνισε: “Η αποκάλυψη ποιοί κρύβονται πίσω από τέτοιες νοσηρές πρακτικές και για ποιούς ενεργούν δεν είναι ένα προσωπικό ζήτημα, είναι δημοκρατικό μου καθήκον. Σε όλη μου την πορεία έμαθα να αγωνίζομαι στη διαφάνεια, στο φως, στο προσκήνιο, γιατί η διαφάνεια είναι ένα απαιτούμενο στοιχείο της ομαλής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος. Γιαυτό σε αυτήν την σκοτεινή κατάσταση δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με μισόλογα και με υπεκφυγές”.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, εκτός από τη μηνυτήρια αναφοράς που κατατέθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για το θέμα έχουν ενημερωθεί επίσης με επιστολές η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Vera Jourova, ο αρμόδιος Επίτροπος Didier Reynders, η Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας Iratxe Garcia Perez, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Roberta Metsola και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχου κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *