Μηνύματα συμπαράστασης του πολιτικού κόσμου στο Γιάννη Μπουτάρη

Μηνύματα συμπαράστασης του πολιτικού κόσμου στο Γιάννη Μπουτάρη

837
SHARE
Rally in commemoration of the 103rd anniversary for the victims of the Pontic Genocide, in Thessaloniki, on May 19, 2018 / Πορεία μνήμης για την 103η επέτειο της Ποντιακής Γενοκτονίας, στην Θεσσαλονίκη, στις 19 Μαΐου, 2018

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

Για φασιστικής νοοτροπίας επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη από περιθωριακά στοιχεία, κάνει λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας αποκαλεί τους πρωταγωνιστές της επίθεσης, «ακροδεξιούς τραμπούκους που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεων τους».

«Να μην επιτρέψουμε στο σκοτάδι να καταπιεί το φως της δημοκρατίας», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με ανάρτησή του στο Τwitter.

Mε τον πιο απερίφραστο τρόπο καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του κ. Μπουτάρη η ΝΔ. «Οι δράστες της φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς.

«Τα ακραία στοιχεία που διέπραξαν αυτή την επίθεση, αμαυρώνουν τη μέρα μνήμης και δεν έχουν καμιά σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ποντίων, που τίμησαν σήμερα με την παρουσία τους σε όλη τη χώρα, τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα του τουρκικού εθνικισμού» επισημαίνει με ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής ενώ με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνει πως «το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια».

Από την πλευρά τους, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τονίζουν πως «τέτοιες ενέργειες αμαυρώνουν τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου. Κάθε τέτοια βίαιη ενέργεια στρέφεται εναντίον της Δημοκρατίας την οποία οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε».

Εξάλλου, για «ενέργειες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τους Συλλόγους και τις Ενώσεις των Ποντίων», κάνει λόγο με ανακοίνωση του το ΚΚΕ ενώ η Ένωση Κεντρώων επισημαίνει πως «τέτοιες ενέργειες, δεν προάγουν τη δημοκρατία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών».

LEAVE A REPLY