Μητσοτάκης: Η παροχολογία Τσίπρα νεκρανασταίνει το “Τσοβόλα δώστα όλα”-Η ΝΔ δεν θα...

Μητσοτάκης: Η παροχολογία Τσίπρα νεκρανασταίνει το “Τσοβόλα δώστα όλα”-Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

440
SHARE

“Η Ελλάδα και η ΝΔ θα στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων, όμως αυτό πρέπει να γίνει σε απόλυτη συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τα Δυτικά Βαλκάνια μπορεί να εξελιχθούν σε μια δυναμική περιοχή” τόνισε κατά την ομιλία του στο Thessaloniki Forum 2018 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πάντως πως “η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει ούτε στη σημερινή Βουλή, ούτε στην επόμενη”. Τόνισε, επίσης, πως όσα ψηφίζονται τώρα στα Σκόπια είναι χειρότερα από αυτά που έχουν συμφωνηθεί στη συμφωνία των Πρεσπών και κατηγόρησε την Κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς, που έχουν δη δηλητηριάσει τις κοινωνίες και στις δύο πλευρές και έκρουσε κώδωνα κινδύνου για το σοκ-προβλήματα που θα υποστούν οι εταιρίες με μακεδονικά σήματα.

Όσον αφορά την οικονομία της χώρας, ο κ.Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Κυβέρνηση ότι προχωρούν σε “άκρατη παροχολογία που νεκρανασταίνει το “Τσοβόλα δώστα όλα” και ασχολείται με παροχές και επιδόματα ενώ χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη. Η κυβέρνηση υπερφορολόγησε, μείωσε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και έκανε εσωτερική στάση πληρωμών ώστε να μπορεί να μοιράζει προεκλογικά επιδόματα θυσιάζοντας την ανάπτυξη, πρόσθεσε  πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πως δημιούργησε ένα “γκρίζο και αποκαρδιωτικό τοπίο” και δήλωσε πως στις βουλευτικές εκλογές θα ζητήσει ισχυρή λαϊκή εντολή για να αλλάξει αυτή την πορεία, διότι, όπως σημείωσε, “μπορούμε καλύτερα”.

Η χώρα, σύμφωνα με τον κ.Μητσοτάκη, πρέπει να απελευθερωθεί από τη θεσμική και οικονομική παγίδα της ανελευθερίας, που δημιουργεί η υπερφορολόγηση και το ισχύον αντιαναπτυξιακό μίγμα πολιτικής. “Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι και συγκεκριμένοι – πρόσθεσε – και να θέσουμε σαφείς δεσμευτικούς στόχους για: Μείωση 25% του βάρους που επιφέρουν τα εμπόδια και η γραφειοκρατία ως το 2020, η επίτευξη του οποίου αναβάλλεται από το 2013. Μείωση 35% του χρόνου επίλυσης δικαστικών (διοικητικών) διαφορών ως το 2020. Μείωση 30% του χρόνου αδειοδότησης μέχρι το 2020. Μείωση 30% του εταιρικού φόρου και απλοποίηση των φορολογικών διαδικασιών. Διπλασιασμό των ιδιωτικών επενδύσεων στην καινοτομία ως το 2023. Αύξηση του μεριδίου της ψηφιακής οικονομίας στο ΑΕΠ κατά 4% και δημιουργία κατ’ ελάχιστον 50.000 νέων θέσεων εργασίας έως το 2021. Δέσμευσή μου είναι ότι θα εργαστώ για μια δημόσια διοίκηση που ακούει πραγματικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων. Όταν μιλώ για επιχειρηματικότητα, εννοώ αυτήν του υγιούς ανταγωνισμού και της τήρησης των συμφωνιών. Όχι της κρατικοδίαιτης δραστηριότητας και του πρόχειρου κέρδους που μετατρέπεται σε κόστος για τη χώρα. Όσο πιστεύω σε ένα κράτος που δεν θα πνίγει την ιδιωτική δημιουργία, άλλο τόσο πιστεύω ότι το Κράτος πρέπει να είναι ισχυρό ώστε να μην υποτάσσεται σε ειδικά οικονομικά συμφέροντα που λειτουργούν σε βάρος των πολλών”.

LEAVE A REPLY