Friday , 29 March 2024
(Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister's Office)

Μητσοτάκης: Κονδύλια 250 εκατ.ευρώ για νέο “δικαστικό χάρτη” σε ορίζοντα πενταετίας

Για έναν νέο δικαστικό χάρτη με ορίζοντα πενταετίας και κονδύλια ύψους 250 εκατ.ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του νωρίτερα σήμερα το πρωί στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη, αναφερόμενος στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των ελληνικών δικαστηρίων, καλώντας παράλληλα τους αποφοίτους της Σχολής να κλείσουν τα αφτιά τους σε οποιαδήποτε απειλή εκτοξεύεται εναντίον τους και οι αποφάσεις τους να πιστοποιούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σταδιακά διαμορφώνεται ένας νέος δικαστικός χάρτης με ορίζοντα πενταετίας, με  κονδύλια ύψους 250 εκ ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, δηλαδή ποσό δέκα φορές μεγαλύτερο από τις ετήσιες κρατικές δαπάνες, ενώ επίσης τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η ψηφιοποίηση και η γραφειοκρατία να γίνει παρελθόν και στη Δικαιοσύνη όπως και την ανάγκη για ριζική αλλαγή του κώδικα δικαστικών λειτουργών με την παροχή κινήτρων.

Ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του με τα λόγια της εμβληματικής ανώτατης δικαστικής λειτουργού των ΗΠΑ, Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ:  «Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, αφήστε το ίχνος σας», ενώ τους προέτρεψε να λειτουργούν όχι για τον εαυτό τους, αλλά με γνώμονα τους άλλους και τους ευχήθηκε «να βιώσετε την ικανοποίηση της προσφοράς στον πολίτη». 

Νωρίτερα ο κ.Μητσοτάκης επισκέφθηκε την καινοτόμα και εξαγωγική επιχείρηση “ΔΙΟΠΑΣ Α.Ε.” στη Νέα Μηχανιώνα, όπου εξέφρασε τη χαρά του – όπως τόνισε απευθυνόμενος στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Σίμο Διαμαντίδη – όταν επισκέπτεται υγιείς επιχειρήσεις και πρόσθεσε: “Εδώ, απ΄ αυτό τον χώρο, στη Νέα Μηχανιώνα, η Ελλάδα περνάει το μήνυμα πως όταν υπάρχει οργάνωση, θέληση και πολύ δουλειά μπορεί να πετύχει τα πάντα. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι τα χαρούμενα πρόσωπα των εργαζομένων σας και οι συνθήκες εργασίας οι οποίες είναι κάτι παραπάνω από ιδανικές. Μπράβο σε όλους σας””.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *